KOŠARKA

Francuskinja Val Vukosavljević olimpijsku bronzu osvojila trudna FOTO

Francuska košarkašica Valerijan Vukosavljević objavila je nekoliko dana poslije Olimpijskih igara divne vijesti. Ona će postati majka, a takođe je u jednom intervjuu objelodalila da je u Tokiju igrala trudna.

Val Vukosavljević, koja je supruga srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića je osvojila dvije velike medalje tokom trudnoće. Sa Francuskom je osvojila srebro na Evrobasketu i bronzu na Olimpijskim igrama. U obje utakmice za medalju je igrala protiv selekcije Srbije.

– Prije nego što su igre bile odložene odbila sam ugovor u Pragu. Željela sam da postanem majka poslije Olimpijskih igara. Kako su igre odložene potpisala sam za Lande i objasnila sam im moju situaciju. Prihvatili su. Bilo je neočekivano jer nismo mislili da ću zatrudniti tako skoro. Do danas sam trudna tri i po mjeseca, tačnije šesnaest sedmica – rekla je Valerijan Vukosavljević, rođena Ajaji.

Ona je rekla da je dobila dozvolu od ginekologa da igra na Evrobasketu i u Tokiju, a da su takođe ljekari u nacionalnom timu jedini znali za trudnoću kao i trener Valeri Garnije.

– Htela sam da ćutim i odigram takmičenja bez brige, da se ne bavim reakcijama drugih igračica. To je pojednostavilo stvari. Bila sam zabrinuta da će se saigračice i protivnice drugačije ponašati prema meni na terenu pod izgovorom da sam trudna – dodala je Val.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button