GOLFKOŠARKA

Kad ne ide košarka Džej Ar Smit se prebacuje na golf

Nekadašnji košarkaš Klivlend Kavalirsa Džej Ar Smit upisao je univerzitet Severna Karolina A&T i zahtijevaće dozvolu od NCAA da nastupa na golf turnirima za tim tog univerziteta.

Džej Ar Smit je postao student. Iako ima 35 godina i dva šampionska prstena, ovaj američki košarkaš je riješio da uplovi u koledž vode i to zbog golfa. Inače Smit nikada nije išao na koledž jer je direktno iz srednje škole ušao u NBA što je tada bilo dozvoljeno.

Smit će biti dio ekipe univerziteta Severna Karolina A&T ukoliko mu NCAA to dozvoli. Pravilo univerzitetskog sporta u Americi kaže da sportista ne može da bude u timu nekog koledža ukoliko je imao profesionalni angažman. Problem je međutim što pravilo nigdje ne pominje promjenu sporta.

Džej Ar je 2004. godine ušao u NBA i to kao član Nju Orleans Hornetsa, bio je zatim u Denveru, Džeđijangu u Kini, pa u Njujorku dok je od 2015. do 2019. bio u Klivlendu. Osvojio je titulu sa Kavalirsima kao i sa Lejkersima 2020, a u Klivlendu mu je karijera krenula nizbrdo poslije jednog užasnog poteza u finalu protiv Golden Stejta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button