ATPTENIS

Federer: Odlučiću ove nedjelje

Švajcarski teniser Rodžer Federer još ne zna kada će se vratiti na teren.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena nedavno je proslavio 40. rođendan i jasno je da ga godine polako stižu.

Povukao se sa Rolan Garosa poslije tri meča, a na Vimbldonu je stigao do četvrtfinala, gdje mu je težak poraz nanio Hubert Hurkač.

Preskočiće Toronto i Sinsinati, a pitanje je da li će igrati na US Openu.

– Odmorio sam se, bio sam na odmoru. Ništa nisam radio još zbog problema sa koljenom. Poslije Vimbldona, morao sam da odmorim i da sagledam situaciju. Ove nedjelje ću imati sastanak sa mojim timom i doktorima i odlučićemo šta je najbolje. Trenutno, ništa nije sigurno i sve je pomalo klimavo – rekao je Federer za “Blik”.

Kako se nosi sa nesigurnošću i svime što se sada dešava?

– Teško je, prije mi je bilo lakše. Pitanja su bila jasna: Koji mi je renking, gdje je sljedeći turnir… danas je drugačije. Pitam se, kada ću se vratiti na teren, šta sada mogu da postignem, koji su mi ciljevi, kako ću sa porodicom, šta kaže moj tim… drugačije je sve nego prije 10 godina.

Pritisak je sve veći.

– Sada je kao u boksu. Imam sve manje borbi. Fokus na jednom meču je daleko veći. Morao sam to da ponovo naučim – jasan je Federer.

Nedavno je proslavio 40. rođendan.

– Odjednom sam došao do 40. godine i pomislio sam da je to nevjerovatno. Odjednom kao da sam bio u dvadesetima baš baš davno. Bio sam kao dijete tada, sada moram da budem mnogo ozbiljniji. Ja sam sada jedan od tih staraca.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
  2. Povratni ping: additional info
Back to top button