GRAN FONDO WORLD SERIES

FORMA JE PROLAZNA, KLASA VJEČNA Hugerlandova lekcija mlađima na Palama

Holanđanin Džoni Hugerland i Luksemburžanka Kler Faber imali su najviše uspjeha na trci hronometra u kvalifikacijama svjetske serije za Gran Fondo Svjetsko prvenstvo.

Sjajni veče u Palama obilježio je Bik iz Bevelanda koji je i sa 38 godina na leđima očitao lekciju mlađim momcima te potvrdio da je u sjajnoj formi iako je priznao da poslije profesionalne karijere biciklizam shvata kao zadovoljstvo.

– Bilo je odlično, staza vrlo dobra i brza, baš onakva kakva treba da bude za hronometar. Sjajno se zabavljam, Jahorina, Pale i Istočno Sarajevo su mi se svidjelo i jedva čekam nedjelju da se okušam na stazi koju sam već danas isprobao – rekao je Hugerland.

Odlična je bila i Faber koja je dominirala u ženskoj konkurenciji. Kad se gledaju sve starosne kategorije najviše uspjeha imali su biciklisti iz Slovenije koji su uglavnom dominirali. Odličan domaćin bila je opština Pale, a veliki broj građana nagradili su najuspešnije.

– Drago mi je što smo ugostili takmičare iz tridesetak zemalja svijeta. Nadam se da smo bili dobri domaćini i da će nam se mnogi od njih vratiti i kad prođe ova trka. Svim biciklistima želim sreću u nedjelju kada je na programu drumska trka. Srećan sam što se jedan ovakav događaj održava u Istočnom Sarajevu, jer je ovo najbolji način da pokažemo prirodne ljepote i resurse kojima raspolažemo – rekao je Jugović.

Sutra je dan odmora, a u nedjelju sa Trga Srbija (10 časova) startuje drumska trka u dvije kategorije, mediofondo (64 kilometra) i Granfondo (100 kilometara). Obje trke završavaju na Jahorini, a očekuje se da prvi biciklisti na cilj dođu oko 12:30 časova.FORMA

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button