VATERPOLO

Pijetlović: Namerno sam pravio pritisak u Tokiju

Duško Pijetlović polako sumira utiske nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama.

On je bio gost Jutarnjeg programa TV Prva, a pričao je o putu zlatne generacije do novog uspjeha.

– Kada se sedne sa porodicom, oseti se prava energija i zbog čega sam sve ove godine radio – rekao je Pijetlović i dodao:

– Lakše je nama u bazenu, nego ljudima koji gledaju. Teško je gledati utakmice reprezentacije. Najbitnije mi je da su sinovi ponosni na mene.

Vaterpolisti su odbranili zlato osvojeno u Riju.

– Svake godine je sve teže i teže osvojiti. Ovo je istorija koju smo ispisali. Dugo trajemo, dugo smo tu, a jedini razlog zašto smo tu jeste da ispišemo istoriju. Skoro 20 godina smo tu svi, to nas je sve pokretalo i davalo energiju.

– Bilo je napeto, ne znam koja Olimpijada je bila teža, Rio ili Tokio. Stariji smo sad, trebalo nam je više energije. Na početku nismo bili fokusirani, imali smo padove u igri, bili smo uplašeni. Ali, mi ne znamo da igramo bez velike tenzije.

Najvažnija pobjeda bila je u polufinalu nad Španijom.

– Finale nije bilo toliko strašno. Najviše smo se istrošili u polufinalu protiv Španije. Nisam video toliko emocija tokom davanja izjave kao kod Mandića. Naboj emocija i energije u svojoj karijeri nisam video.

– Išli smo sa bojazni da možemo da ispadnemo u četvrtfinalu. Kada smo prošli polufinale nama je pao kamen sa srca. Namerno sam pravio pritisak tokom takmičenja, pošto mi ne znamo da igramo bez tenzija.

Pijetlović je završio reprezentativnu karijeru, a od naredne sezone braniće boje Novog Beograda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button