BICIKLIZAMGRAN FONDO WORLD SERIES

POČINJE SPEKTAKL Zvanično otvorena kvalifikaciona trka za SP u biciklizmu

Kvalifikaciona trka svjetski serije UCI Gran Fondo sinoć je i zvanično otvorena u Istočnom Sarajevu.
Na trgu Srbija okupilo se više od 1.000 građana kako bi pozdravili otvaranje jednog od najbrojnijih sportskih događaja u istoriji ovog grada, ali i Republike Srpske, s obzirom da će večeras na Palama na hronometar sloj trci učestvovati osamdesetak biciklista, a u nedjelju na drumskoj trci ukupno oko 500 takmičara iz svih krajeva svijeta.
Sve će naravno poslužiti kao odlična uvertira za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu kome je takođe domaćin ovaj grad od 5. do 10. oktobra.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ocijenio je da je ovo najmasovni sportski događaj u ovom gradu od njegovog osnivanja i da je presrećan što je stigao toliki broj učesnika s obzirom na vrijeme koje je obilježeno pandemijom virusa korona.Sve opštine u sastavu Istočnog Sarajeva odradile su svoj dio posla, ali je itekako bila značajna podrška Vlade Republike Srpske bez koje ne bi bilo moguće organizovati ovaj događaj.

– Siguran sam da će sve biti spremno i za Svjetsko prvenstvo u oktobru kada se očekuje oko 4.000 do 4.500 učesnika i više od sedam hiljada gostiju. Očekivani prihod koji će u Istočnom Sarajevu biti ostvaren kroz smještaj i ostalu potrošnju je oko 10 miliona KM – rekao je Ćosić i zvanično otvorio kvalifikacionu trku.
Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran izrazio je zadovoljstvo što su resorno ministarstvo, odnosno Vlada Republike Srpske, podržali ovaj događaj, jer je to mjerilo uspješnog rada institucija.

– Sigurno je da će ovo doprinijeti Istočnom Sarajevu, a i cijeloj Republici Srpskoj – rekao je Đuran.
Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je sve spremno, te da će biciklisti, kad prođu stazama, vidjeti da je istočni dio Srpske idealna turistička destinacija.


Prije otvorenja, u revijalnom dijelu ovog velikog sportskog događaja, Škola sporta “Sportakus” i Biciklistički klub “MTB Foris” organizovali su trke za djecu Istočnog Sarajeva.
Djeca su se takmičila na biciklu, trotinetu i rolerima, a dodijeljene su im i medalje.
Prisutne je zabavljao i bend “Košava”, tako da je proteklo veče u Istočnom Sarajevu odisalo pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button