EVROPSKE LIGEFUDBAL

Čelzi je Romanova najskuplja igračka

Dovođenjem Romelua Lukakua za 115 miliona evra Čezi je oborio klupski rekord, ali i podsjetio sve da je londonski klub gotovo čitave dvije decenije najveći trošadžija u modernom fudbalu.

Belgijanac je već igrao za „plavce“ u periodu od 2011. do 2014, ali je zablistao tek u Evertonu odakle je karijeru gradio van „Stamford Bridža“.

Tomas Tuhel je alarmirao Romana Abramoviča i poručio mu da mu za visoke ciljeve u novoj sezoni trebaju prava pojačanja. Jedno od njih je upravo Lukaku, gol mašina koja garantuje novu dimenziju u napadu „plavaca“.

I to je samo nastavilo niz vrhunskih i skupih pojačanja koja su u klub stigla od 2003. godine kada je klub kupio Abramovič.

Čelzi je u njegovoj eri stigao do pet trofeja Premijer lige, pet FA kupa, dvije Lige šampiona, ali sve to je značilo da treba potrošiti bogatstvo.

Dolaskom Lukakua se Čelzi opet osamio na mjestu broj jedan, pa je Abramovič samo na pojačanja od 2003. godine dao tačno 2,34 milijarde evra. Time je uspio da pretekne Mančester siti koji je u dosta kraćem periodu uspio da potroši 2,24 milijarde.

Na trećem mjestu je Barselona koja je za 18 godina imala dvije sjajne generacije, a to ju je koštalo 1,98 milijardi. Četvrti je Real Madrid sa 1,91, dok je Mančester junajted stao na 1,82 potrošene milijarde evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
  2. Povratni ping: บาคาร่า
Back to top button