BIHFUDBAL

PRVA LIGA RS U FUDBALU Derbi na “Lukama”, Sloga ima visoke ambicije

Najzanimljivija utakmica prvog kola šampionata Republike Srpske biće odigrana u Doboju, gdje će jedan od favorita za titulu Sloga na stadionu “Luke” u subotu od 18 časova ugostiti zvorničku Drinu, koja takođe sa dosta izmijenjenim timom ima velike ambicije.

Dobojlije u sezonu ulaze sa mnogo višim ambicijama nego prethodne, a uz trenera Zorana Ćurguza došlo je i nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera. Zato i ne čudi da bolji poznavaoci fudbalskih prilika u Srpskoj upravo Slogu vide kao jednog od najvećih favorita za plasman u premijerligaško društvo.

– Prve utakmice uvijek nose određenu težinu. Dosta smo mijenjali sastav, tokom pripremnih utakmica pokušali da se uigramo, ali je igra za bodove ipak nešto sasvim drugo. Što se tiče Drine, to je tim koji ima svoje kvalitete, odlične pojedince koji jednim potezom mogu da riješe meč i na to ćemo morati posebno da obratimo pažnju. Lično, mislim da će presuditi domaći teren i veća želja igrača – rekao je Ćurguz.

Drina je dva puta bila šampion Republike Srpske, a među “vukovima” vlada umjereni optimizam po pitanju konačnog rezultata.

– Nadam se da će derbi opravdati sva očekivanja. Sigurno je da će nam biti teško, jer nas očekuje čvrsta utakmica protiv kvalitetnog protivnika i daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Svakako da bismo bili zadovoljni i sa jednim bodom i to bi nam mnogo značilo kada je u pitanju psihološka stabilnost u ekipi – poručio je trener Drine Bratislav Tešić.

U ostalim susretima prvog kola sastaju se: subota: 18 časova: Ljubić – Zvijezda 09, Podrinje (J) – Sloboda (NG), Željezničar ST – Tekstilac, Borac (KD) – Krupa, Budućnost – Slavija, 19.30 časova: Sutjeska – Omarska. Na otvaranju sezone Kozara je slavila u Modriči sa 3:1.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button