BIHRUKOMET

SVE SPREMNO Dobojski turnir sa mnogo noviteta

Organizacioni odbor Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona “Doboj 2021” saopštio je da je sve spremno za početak 52. izdanja ove smotre, na kojoj će, kao i ranijih godina, nastupiti osam ekipa.
U grupi A će se takmičiti PPD Zagreb, Izviđač, Kopar te domaća Sloga, dok grupu B sačinjavaju Tatran, Koks, Vojvodina, te Borac m:tel.
Zbog poznate situacije u vezi sa pandemijom virusa korona turnir nije održan prošle godine pa ljubitelji rukometa u Doboju, ali i cijeloj regiji, sa nestrpljenjem očekuju početak ovogodišnjeg izdanja (17. avgust). Vrijedni organizatori pobrinuli su se da, uz pomoć Rukometnog saveza BiH nabave i montiraju najsavremeniju Gerflor podlogu, a novitet predstavljaju i novi elektronski semafor, kao i LED reklame, što će smotri dati dodatni kvalitet.

– Što se nas tiče, turnir odmah može da počne. Naravno, zbog sveukupne situacije nastojali smo da ove godine smanjimo troškove na minimum pa će nam najskuplja stavka biti smještaj igrača u hotelima “Park” i “Integra” te motelu “Split”. Sama ceremonija otvaranja će biti nešto skromnija, jer nam to diktiraju epidemiološke mjere. Još nismo sigurno da li ćemo na tribinama praviti razmak između gledalaca ili će oni morati da nose zaštitne maske, ali ćemo i to riješiti za dan ili dva. Turnir je trebalo da otvori predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ali ona ima neke ranije preuzete obaveze. Zato će to umjesto nje uraditi neko od ministara ili gradonačelnik Doboja Boris Jerinić – rekao je predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović.
I ove godine na turniru će dijeliti pravdu sudije sa međunarodnim licencama. Iz Sjeverne Makedonije će doći Đorđi Načevski i Slave Nikolov, arbitri koji su sudili finale Olimpijskih igara u Tokiju. Uz njih u Doboju će biti i Marko Sekulić i Vladimir Jovandić iz Srbije, Dalibor Jurinović i Marko Mrvica iz Hrvatske te Aleksandar Jović i Nedim Arnautović iz BiH. Tu su i dva sudijska para sa Premijer lige Goran Ilić i Dejan Berjan, odnosno Zdenko Božić i Borislav Slipac.
Generalni sponzor turnira je grad Doboj, pokrovitelj Vlada Republike Srpske i Savjet ministara BiH, dok je medijski sponzor RTRS.

Sloga i Izviđač na otvaranju
Svečano otvaranje 52. izdanja dobojskog turnira zakazano je za utorak od 17 časova, kada će se, već po običaju, na terenu popularnog “Poligona” postrojiti svi učesnici ove smotre.
Prvu utakmicu odigraće domaća Sloga i aktuelni prvak BiH Izviđač, a ovaj meč na programu je od 17.30 časova. Nakon toga slijedi derbi grupe A Zagreb – Kopar (19.30), dok će od 21.15 časova snage odmjeriti Tatran i Vojvodina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: ฝากถอน auto
Back to top button