OSTALI SPORTOVI

Završen prvi tekbal turnir u Banjaluci

Završeno je šesto kolo tekbal samer tura-powered by SARA voda u Banjaluci, na terenima Teniskog kluba Mladost, a nakon grupne i nokaut faze, najuspješnija je bila ekipa pod nazivom PSG, predvođena omladincima FK Borac.

U promociji jednog od najbrže rastućih sportova u svijetu učestvovali su i mladi i rekreativci, sa izuzetno pozitivnim iskustvima i impresijama. Pobjednički par iz grada na Vrbasu će imati priliku da odmjeri snage sa pobjednicima svih gradova koji su bili uključeni u ljetnju turneju tekbal u BiH, u nadi da će uspijeti osigurati dio glavnog nagradnog fonda od 1.500 KM, kao i druge vrijedne sponzorske nagrade.

Sve popularniji sport kako u BiH tako i u svijetu

– I ovo kolo je proteklo u vrhunskoj atmosferi i dobrim potezima! Visoke temperature nisu spriječile učesnike iz Banjaluke da se oprobaju na “zakrivljenom stolu” i upoznaju ovaj sasvim novi sport, a imali smo priliku svjedočiti fantastičnim potezima takmičara koji su bili oduševljeni prikazanim sportom – poručio je Adni Čelendžer, direktor ACAR Events.

On je takodje poručio kako nestrpljivo čeka završni dio turneje, sa akcentom na veliko finale u Sarajevu, gdje će prisustvovati takmičari i publika iz cijele BiH.

Tekbal je urbani sport koji se bazira na fudbalu i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi, bez obzira na pol i godine.

Za sljedeće i posljednje kolo prije velikog finala u Sarajevu, turneja se seli Brčko 14. avgusta (Tereni u EŠ naselju). Tekbal turneja se ove godine održava u osam bh. gradova – u periodu od 18. jula do 29. avgusta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button