ATPTENIS

Medvedev: Punom snagom i u Sinsinatiju

Ruski teniser Danil Medvedev ističe da je ritern bio ključni faktor u njegovoj pobjedi nad Rejlijem Opelkom (6:4, 6:3) u finalu mastersa u Torontu.

Bila je to četvrta masters titula za 25-godišnjeg Rusa.

– Poraz na olimpijskim igrama mi je jako teško pao, jedan od najtežih poraza u karijeri. To može da ima uticaj na sljedeće turnire, i zato sam još srećniji što sam osvojio Toronto. Tako tenis funkcioniše – ako izgubim rano u Sinsinatiju, preovladavaće to razočaranje u odnosu na titulu ovdje. Ali da, želim da nastavim da igram na istom nivou i u Sinsiju i na US openu – uspio sam prije dvije godine, nadam se da ću i sada – rekao je Medvedev i dodao:

– Servis mi nije bio savršen, imao je nekih prilika, ali na riternu sam bio odličan – mislim da je imao jedan ili dva laka gema, u ostalima sam imao šanse. Za mene je iskustvo glavni faktor – u prvom masters finalu sam lako izgubio od Rafe. Isto je vjerovatno i sa Rejlijem, očekujem da u sljedećoj sličnoj situaciji bude opasniji.

Medvedev je prvi nosilac i u Sinsinatiju, a tamo ga u drugoj rundi čeka bolji iz duela Nakašima – Mekdonald.

– Idem punom snagom u Sinsinatiju, moram da gradim samopouzdanje pred US open. Tamo su uslovi sličniji onima u Njujorku, tako da nema kočenja, želim i tamo da igram dobro.

Novinari su pitali Medvedeva da prokomentariše i vijest da Rodžer Federer ide na novu operaciju koljena i da neće igrati do 2022. godine.

– To je šteta za sve, volimo da ga gledamo. Ne znam tačno koji su mu problemi s koljenom, ali godine uzimaju svoje. Nadam se da ćemo ga opet vidjeti na Turu, to je ono što on želi i što svi želimo. Da probamo da ga pobjeđujemo. Želim mu brz oporavak – zaključuje Medvedev, drugi teniser svijeta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
  2. Povratni ping: hk
Back to top button