EUROKUPOVIFUDBAL

Stanković: I kada boli – ne sme da boli

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković iznio je očekivanja pred utakmicu sa Klužom.

Crveno-bijeli u utorak od 21 sat igraju protiv rumunskog prvaka prvi meč za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Stanković je govorio o povredama, potvrdivši da je Filipo Falko ispao iz konkurencije, ali i da za ovakve utakmice bol ne smije da postoji. Naravno, onaj koji je “na granici”.

– Sada je mnogo bitna utakmica. I kad boli ne sme da boli, moraju da se stegnu zubi (povrede prim. aut). Da se lečimo i saniramo sitnice koje vučemo. Ko god da dođe mora da pruži maksimum – rekao je Stanković na stadionu “Rajko Mitić”.

Trener Zvezde ističe da postoji velika odgovornost, ali da nema straha. Takođe, ne zanima ga kako, već samo da se prođe u Ligu Evrope.

– I dalje ostajem pri tome kao protiv Kairata i Šerifa. Ako takvoj ekipi pustiš da igra.. Prvih pola sata se ništa nisi pitao protiv Šerifa. Izaćićemo jako i hrabro sve ovo, dve utakmice su za proći. Lepo ili ružno, ne zanima me, samo da prođemo.

Aleksandar Dragović će protiv Kluža odigrati 100. utakmicu u Evropi u svojoj karijeri.

– Drago je najiskusniji, ima blizu 100 utakmica u reprezentaciji, evo sad i na evro sceni. Njegova volja, odnos da pokida sve je neverovatna. Dosta teško i emotivno mu pada sve posle Šerifa. Svesni smo svega, sada je jačina grupe na ispitu.

Rani Zvezdin gol bi mnogo toga promijenio, najviše na planu samopouzdanja.

– Fali nam koji gol više. Jedan gol u ranoj fazi menja totalno utakmicu. Dosta timova protiv nas se brani, ne uspevamo uvek da rano postignemo gol, neke stvari nam idu u kontru. Nismo ubitačni u prekidu ofantivnom. Radimo da se poboljšamo – zaključio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button