KOŠARKA

Greg kritičarima: Šta j****o mislite o nama sada?!

Muška košarkaška reprezentacija SAD osvojila je četvrto olimpijsko zlato u nizu pobijedivši u finalu turnira u Tokiju selekciju Francuske, a mnogi nisu predviđali uspjeh Amerikancima poslije poraza u pripremnim mečevima od Nigerije i Australije. Kritičarima je poslije ostvarenog uspjeha znao kako da odgovori selektor Greg Popovič.

Bila je to prva medalja za Popa na čelu reprezentacije, pošto se na Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Kini nije proslavio sa „izmiješanim“ sastavom – Amerikanci su zauzeli tek sedmu poziciju.

– Na početku su svi komentarisali činjenicu da je u timu Džavejl Mekgi i pitali se šta on radi u ekipi. Svi ti novinari i komentatori koji misle da znaju nešto. A zatim smo izgubili dvije pripremne utakmice. Želio bih svim tim ljudima da poručim – šta j****o mislite o nama sada – izjavio je 72-godišnji Greg Popovič.

Mekgi je u tim došao pošto je Kevin Lav morao da otkaže učešće na turniru u Tokiju zbog povrede.

– Svi igrači su se žrtvovali, nisu provodili vrijeme sa svojim porodicama, zato sam i toliko ponosan što sam bio dio ovog projekta. Mislim da je zlato na OI najbolji osjećaj koji košarka može da vam ponudi – rekao je trener koji predvodi San Antonio Sparse od 1996. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button