FUDBAL

Jedno pitanje ga je razbjesnilo: Trener Kluža najavio rat sa Zvezdom

Trener Kluža Marijus Šumudika na konferenciji za medije pred meč sa Crvenom zvezdom govorio je o tome kao “prvoj od dvije bitke u ovom ratu”.

Rumunski mediji su imali sijaset pitanja za njega, ali ga je jedno posebno razbjesnilo.

Predstavnike medija iz komšiluka zanimalo je da li mu smeta pritisak i “nož nad glavom”, jer je najavljeno da bi mogao da dobije otkaz u slučaju eliminacije od srpskog tima.

Odnosno, već se govori o njegovom prelasku u turski Kajzeri, na šta je Šumudika ljutito odgovorio:

– Sljedeće pitanje… Sljedeće pitanje – vikao je Šumudika.

O samoj utakmici je govorio sa optimizmom.

– Ovo će biti rat u dvije bitke. Sutra je prva. Želim rezultat koji nam daje nadu u revanšu. Nikada ne pripremam ekipu samo defanzivno ili samo ofanzivno. Kada bih to radio, onda bih igrao sa 11 odbrambenih igrača ili 11 napadača, a tim se sastoji i od jednih i od drugih – rekao je on.

Požalio se na veliku vrućinu u Beogradu.

– Visoka temperatura biće protivnik i nama i njima. Kada smo izašli iz aviona osjećao sam se kao u Dubaiju. Jako je, jako, vruće, a domaći navijači će to dodatno podgrijati – rekao je Šumudika,

Na kraju je zaključio:

– Crvena zvezda je jak klub, koji je u prošlosti osvojio Kup šampiona i koji je posljednjih godina dvaput uzastopno igrao Ligu šampiona. Jasno je da njihovi navijači nisu zadovoljno trenutnom situacijom. Sutra ćemo morati da se borimo za povoljan rezultat pred revanš, a naravno da nam je cilj da se kvalifikujemo u Ligu Evrope – poruka je trenera Kluža.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button