BIHFUDBAL

STATISTIKA NEUMOLJIVA Stručnjaci iz Srbije ne snalaze se na Gradskom stadionu

Debakl Zorana Milinkovića u derbiju sa Zrinjskim poslužio je kao šlagvort da malo zavirimo u statistiku trenera iz Srbije koji su vodili Borac, a ona nije nimalo blistava. U posljednjih desetak godina čelnici Banjalučana nisu imali baš puno sreće sa stručnjacima iz Srbije.

Najduže se zadržao Zoran Marić, koji je sa Borcem osvojio Kup BiH 2010. godine, ali je poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope smijenjen. Na kormilu se zadržao 16 prvenstvenih utakmica (7 pobjeda, remi i osam poraza). Poslije njega treneri Borca iz Srbije bili su Slaviša Božičić (13 utakmica 7-2-4), Petar Kurćubić (7 utakmica 2-0-5), a „rekorder“ je Aleksandar Janjić, koji je vodio samo dva meča 0-1-1.

Imajući u vidu da su finansijski zahtjevi svih trenera koji dođu sa strane neuporedivo veći, jasno je da je velika kocka posegnuti za ovakvim rješenjem. Dobar dio aktuelne uprave bio je u klubu kada je Milinković dolazio prvi put, pred sezonu 2017/18. kada se zadržao nepuna tri mjeseca i vodio „crveno-plave“ na 11 utakmica, pa je prilično iznenađenje što su ga ponovo angažovali. Posebo imajući u vidu da iskusni stručnjak nije imao baš dobar odnos sa medijima, ali ni navijačima. I sada je prilično traljavo počeo mandat, jer je nakon poraza od Posušja izjavio da je razočaran igračima. Njegova kritika očigledno nije urodila plodom, jer su Banjalučlani sinoč odigrali najgori meč u novijoj istoriji i doživjeli debakl od Zrinjskog. Milinković je za sada izbjegao novinare poslavši na pres konferenciju pomoćnika Zorana Dragišića, pa ostaje da se vidi da li će „preživjeti“ do šestog kola i meča u Prijedoru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button