EVROPAKOŠARKA

Vajt: Zvezda sve ispunjava

Košarkaš Crvene zvezde, Eron Vajt, stigao je u nedjelju u Beograd i već se priključio novim klupskim drugovima.

Eron Vajt iza sebe ima vrlo bogato igračko iskustvo u Evropi i posebno u evroligaškim klubovima jer je posljednjih šest godina nastupao za Bon, Zenit, Žalgiris, milansku Olimpiju, Tenerife i atinske Panatinaikos.

Prilikom dolaska u Beograd obratio se javnosti i istakao da jedva čeka da zaigra pred navijačima Crvene zvezde i beogradskom publikom.

– Bio sam slobodan ovog ljeta i tražio sam klub u Evroligi, koji ima dobre navijače i da se nalazi u dobrom gradu. Zvezda sve to ispunjava i uzbuđen sam što ću igrati ovdje. Bio sam u Beogradu mnogo puta i uzbuđen sam što ću ovdje sada živjeti i igrati za naše navijače i istorijski klub – rekao je Vajt.

Vajt je iznio svoja očekivanja od sezone, ali i saradnje sa Dejanom Radonjićem.

– Volim da igram za trenera koji je takođe bio i igrač, jer oni razumiju igru, kroz šta igrač prolazi. To je dobra stvar. Igrajući protiv njega primjetno je da ekipa igra za pobjedu, da igrači treba da igraju timski i na pravi način, a ne za sebe. Takav sam i ja igrač, pa vjerujem da ćemo dobro sarađivati. Jedva čekam da krenu treninzi, da upoznam stručni štab i igrače.

Govorio je i o navijačima crveno-bijelih.

– Bio sam na drugoj strani, nije uopšte lako igrati protiv Zvezde. Prave odličnu i bučnu atmosferu. Pametni su navijači, razumiju košarku i sigurno da je bolje da sam sada na njihovoj strani. Ne mogu da dočekam da ih vidim i nadam se da ćemo ove godine imati punu halu i da ćemo pobjeđivati u što više utakmica – zaključio je on.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button