KOŠARKAREGION

Žoc našao pleja, iz NBA stiže supertalentovani Izraelac

Željko Obradović bi trebalo uskoro da dobije još jednog igrača na raspolaganju, pošto se pred potpisom za Partizan nalazi supertalentovani Izraelac Jam Madar.

Madar, inače košarkaš Boston Seltiksa, izabran je na draftu 2020. godine kao 47. pik, a u redove crno-bijelih bi trebalo da stigne na dvogodišnji ugovor.

Prošle sezone nastupao je za ekipu Hapoela.

Kako prenose mediji iz Izraela, ovaj 20-godišnjak će, nakon nastupa na ljetnоm kampu NBA lige, krenuti put Evrope, a u prvi plan kao naredna destinacija iskočio je Partizan. Tamošnji portal Sport5 je prenio informaciju da su crno-bijeli dogovorili sve sa igračem, dok će Hapoelu pripasti obeštećenje od 250.000 evra.

Interesantno je da je Madar, prema pisanju ovog izraelskog portala, odabrao beogradske crno-bijele prije „zelenih“ iz Masačusetsa, i to zahvaljujući tome što će u dresu Partizana imati znatno ozbiljniju ulogu od one koju su mu namijenili Seltiksi.

Izraelac je prethodnih dana povezivan i sa njemačkim Ulmom, a potvrda o njegovom narednom klubu bi trebalo da dođe u najskorijoj budućnosti.

Sa reprezentacijom Izraela 2019. godine se popeo na krov Evrope na prvenstvu za igrače ispod 20 godina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button