RUKOMET

BORČEV “VRTIĆ” NIJE IZDRŽAO Druga pobjeda Vojvodine u Doboju

Rukometaši Borca pružili su snažan otpor Vojvodini u prvom nastupu na TV turniru, ali su Novosađani ipak prelomili meč u njegovoj posljednjoj četvrtini i upisali drugi trijumf u Doboju – 24:16

Sjajno su se držali mladi momci Mirka Mikića u najvećem dijelu meča, igrali lijepo za oko, vrlo borbeno i požrtvovano, te potvrdili da su vrlo potentna ekipa. Prerano je naravno donositi zaključke, ali je evidentno da „crveno-plavi“ imaju materijal za visoke domete, a kako je Mikić ranije naveo i veliku radnu etiku.

Sam početak meča obilježila su krila Banjalučana Miloš Nježić i Vlado Draganić, te izuzetno agresivna odbrana protiv koje su „lale“ teško pronalazili rješenje. Krilima se pridružio i Amar Gračić, pa je Borac u nekoliko navrata imao dva gola više i sa 10:8 je otišao na veliki odmor.

Novosađani su u drugi dio ušli mnogo angažovanije, zategli odbranu i pustili loptu u napadu, te okrenuli situaciju u svoju korist. Borac je, baš kao u prvim kontrolnim mečevima protiv PPD Zagreba i Tatrana, dio meča odigrao sjajno, ali Mikićev „vrtić“ bar za sada ne uspijeva da održi visok nivo svih 60 minuta.

Najefikasniji u redovima Novosađana bio je Miloš Šotić sa pet, dok je Borac predvodio Gračić takođe pet golova. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button