ATPTENIS

Đoković nakon devet godina dobio sudski spor

Devet godina pošto je odigrao egzibicioni meč sa legendarnim Brazilcem Gustavom Kuertenom, najbolji teniser svijeta Novak Đoković je dočekao pravdu i presudu u sporu sa organizatorima, koji su pokušali da ga prevare.

Brazilski list “Globo” piše da je sudija Neusa Lvarenga Leite presudila u Đokovićevu korist i da će mu uskoro na račun biti isplaćeno 3.368.125,49 brazilskih reala, odnosno 637 hiljada američkih dolara.

To u slučaju Đokovića, tenisera koji je zaradio najviše novca od ovog sporta, nije ogromna suma, ali je očigledno toliko bio bijesan da je sve “istjerao” do kraja.

Đoković se dogovorio da za egzibicioni meč dobije 1,1 milion dolara i da ta suma bude isplaćena u tri rate, ali je dobio samo dvije – ukupno 450 hiljada dolara.

Lokalne vlasti su očigledno htјele da prevare Đokovića, pa su godinama “vrdali” za dogovoreni novac, tako da je srpski teniser odlučio da ih tuži.

Meč na “Marakanazinju” je odigran pred 10.000 gledalaca, a Đoković je sa Gugom Kuertenom bio i na otvaranju teniskog terena u najvećoj faveli u Riju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button