RUKOMET

DRUGI DAN TV TURNIRA Borac na Vojvodinu, Izviđač testira Zagreb

Rukometaši Borca koji su u posljednji čas zauzeli mjesto Dinama iz Bukurešta na TV turniru šampiona večeras će odmjeriti snage sa Vojvodinom u (19:15) časova.

Podmlađeni tim Mirka Mikića nema imperativ rezultata kako na ovoj smotri tako i u predstojećoj sezoni, pa je jasno da su Novosađani veliki favoriti.

Uz kapitena Đorđa Ćelića najiskusniji među “crveno-plavima” je povratnik Stefan Miljković. I baš se pogodilo da doskorašnji prvotimac Vojvodine na startu turnira odmjeri snage sa doskorašnjim saigračima. Svjestan je da su Novosađani jači u ovom trenutku, jer imaju iskusnu ekipu i podjednako kvalitetnih 16, 17 igrača, što im dozvoljava da igraju jako svih 60 minuta. Banjalučani su na novom početku i u dvije vrlo jake kontrolne utakmice pokazali su određen kvalitet kao i dosta prostora za napredak.

– Bilo je dobrih trenutaka protiv Zagreba i Tatrana, posebno što imamo mnogo rezerve. Mladi momci su dobri, imaju zaista dosta talenta i što je najvažnije hoće da slušaju. Nemamo pritisak rezultata kako na turniru, tako i u sezoni, ali bez obzira na to nadam se da ćemo biti pri vrhu tabele. Doboj će nam dobro doći da vidimo koliko možemo, iako je naša grupa realno kvalitetnija i teško je očekivati da rezultatski možemo odgovoriti rivalima – rekao je Miljković.

Šampion BiH Izviđač doživio je poraz u prvom meču od domaćina Sloge, a večeras je protivnik još jači – PPD Zagreb. Biće to prilika da se nekadašnji “skauti” koji sada nose dres prvaka Hrvatske ponovo vide sa starim drugovima. Jasno je, takođe, da je učesnik Lige šampiona veliki favorit.

Drugi dan TV turnira otvaraju debitant finski Koks i šampion i 2018. Tatran Prešov (17:30).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button