ATPTENIS

Mari: Impresivno je to što Novak radi, Danil je budući br. 1

Trostruki grend slem šampion Endi Mari vjeruje da od mladih igrača Danil Medvedev ima najveće šanse da zauzme prvu poziciju na ATP listi, a ističe da je impresioniran onim što radi Novak Đoković.

Britanac se trenutno takmiči na mastersu u Sinsinatiju, a poslije pobjede u prvom kolu, govorio je o trenutnoj situaciji u tenisu.

Otkrio je nekadašnji prvi teniser svijeta koje igrače voli da gleda.

„Korentana Mutea i Gaela Monfisa. Takođe, Nika Kirjosa kada je raspoložen. Kada nije, ne uživam toliko. Danila Medvedeva, takođe. Interesantan je igrač, veoma je inteligentan. Volim ljude koji razmišljaju na terenu – rekao je Endi.

Na pitanje od kojeg mladog igrača očekuje da se domogne prvog mjesta na ATP listi, Mari je odgovorio:

– Od Medvedeva očekujem da prvi dođe do te pozicije. Vjerovatno za to mora u kontinuitetu da ostvaruje dobre rezultate na šljaci, ali ima dobre šanse. Od veoma mladih igrača, Karlos Alkaras je baš, baš dobar. Od njega očekujem isto.

Ove sezone Novak Đoković je osvojio sva tri grend slema i ima velike šanse da sedmi put u karijeri godinu završi na prvoj poziciji.

– Impresivno je kada ste prvi, a ne igrate toliko turnira. Nevjerovatno. On, Nadal i Federer su dominirali ovim sportom. Osvajanje jednog turnira je veliki izazov. Meni je bilo potrebno da osvojim pet ili šest kako bih bio prvi. A ako ste cijele godine na vrhu liste, to je izuzetno teško.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button