EUROKUPOVIFUDBAL

Stanković novinarima: Procenite da li je Liga Evrope uspeh

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u dobrom raspoloženju je došao pred novinare poslije trijumfa nad Klužom.

Crveno-beli su otvorili vrata Lige Evrope ubjedljivom pobjedom 4:0 i revanš u Rumuniji bi trebalo da bude formalnost.

Stanković je na konferenciji za medije bio pomalo ljut, vjerovatno i zbog kritika u posljednje vrijeme poslije ispadanja od Šerifa u borbi za Ligu šampiona.

– Rezultat je visok, ali i plod konkretne i organizovane naše igre. Na našem stadionu se uvek ide na pobedu. Mogli smo i da primimo gol. Prezadovoljan sam kako smo stajali na terenu, iz dosta jakih duela smo izlazili kao pobednici. Volja, želja, inat to je odlučilo. Igrači iz svega što su prošli, s pravom ili ne, pokazali su kako se igra za ovaj dres i grb – rekao je Stanković.

Stanković je govorio o šansama za prolaz, u situaciji kada je njegov tim zagazio u grupnu fazu.

– Šta bih rekao, a da ne ispadnem smešan? Imamo veliku priliku. Peti plasman u grupnu fazu UEFA sigurno je veliki uspeh za klub – rekao je Stanković, a onda promijenio ton prema novinarima na pitanje da li je uspjeh plasman u Ligu Evrope.

– Ne znam kako biste vi ocenili? Moje mišljenje je nebitno. Ja sam ponosan na Ligu Evrope. Vi napravite razliku između uspeha i neuspeha – obratio se novinarima trener Zvezde.

Da li je moguće da Zvezda ovako igra u kontinuitetu? Do sada to nije bio slučaj…

– Videćemo, ja se nadam. Ne vidim zašto ne bismo ovako nastavili? Ja nisam pravio dramu. Svaka pobeda je penicilin za sve.

Nije želio nikog posebno da nahvali…

– Što bih pohvalio nekog posebno? Delovali su kao tim. Ćute, rade, trpe, svi su funkcionalisali fenomenalno.

Za kraj, dotakao se i povrede Miloša Degeneka.

– Stegao je zube pre meča. Važnost, intezitet, napor… Uradićemo sve da ga oporavimo od povrede zadnje lože. Veliki je profesionalac, optimista sam uvek za njega. Ako bude šanse igraće – zaključio je Stanković.

Revanš u Rumuniji je sljedećeg četvrtka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button