ATPTENIS

Cicipas: Ne vidim čemu galama oko toga što se nisam vakcinisao

Stefanos Cicipas je prošao u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju, ali glavna tema na obraćanju medijima bila je vakcinacija protiv kovida.

Cicipas je pobijedio Sebastijana Kordu rezultatom 7:6 (5), 6:3, bila je to njegova 46. pobjeda u sezoni.

– Bio je to dobar meč s moje strane. Protiv njega sam morao da igram najbolje što mogu, sa dosta energije i eksplozivnosti. Njegovi udarci su vrlo precizni. Igrač je koji stalno napreduje i čije se prisustvo na ATP Turu sve više osjeća – rekao je Grk.

Prije dva dana rekao je da nije vakcinisan i da to ne namjerava da učini osim ako ATP to ne nametne kao obavezu za takmičenje.

Sada je samo dodatno pojasnio svoje stavove, pošto su pojedini novinari u Sinsinatiju insistirali na tome.

– Svi, imamo prava da radimo šta mislimo da je ispravno niko ne može da ide sa tom vakcinom i natjera me da je primim. Ako neko želi da se zaštiti vakcinom, u redu, nisam protiv, ali ja imam manje od 25 godina i ne vjerujem da je ova vakcina ispitana. Čak smatram da je dobro da se mlađi ljudi zaraze, jer ćemo tako steći prirodni imunitet. Ne vidim tu ništa loše. Kao što sam ranije rekao, ona nije obavezna, svako će odlučiti za sebe. Vjerovatno će doći vreme kada nam neće dati mnogo izbora, ali dotle želim da vidim bolju verziju vakcine, ona koja će imati više pluseva od minusa – poručio je Cicipas.

Stefanos je rekao i kako je svjedok nekih neprijatnih stvari u vezi sa vakcinom.

– Vakcima ima neke negativne efekte, poznajem ljude koji su ih imali. Nemam problem sa tim da javno izrazim svoje mišljenje, samo ne vidimo što bi neko mojih godina morao da se vakciniše. Mislim da je to nešto što je planirano za starije, mi za sada još ne znamo mnogo o efektima koje ona može da ima dugoročno, a iz ATP nam još niko nije tražio da se vakcinišemo, tako da ne shvatam čemu sva ta galama oko toga što se nisam vakcinisao. Nisam rekao ništa čudno, svako to vidi na svoj način. Ako bismo svi bili diplomati i ne možemo da kažemo šta stvarno mislimo, što se onda održavaju konferencije za medije? – upitao je prisutne Cicipas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button