FUDBAL

IZNENAĐENJE ILI NE Petev nije pozvao Kovačevića

Selektor fudbalera BiH Ivajlo Petev saopštio je spisak za Francuska i Kazahstan te prijateljski meč sa Kuvajtom, a na njemu nema golmana poljskog Rakova Vladana Kovačevića koji je odbranama na startu sezone dospio u žižu.

Pa ipak, to nije bilo dovoljno da se nađe meu trojicom kandidata, jer se bugarski stručnjak opredijelio za Ibrahima Šehića, Nikolu Vasilja i Kenana Pirića.

– To su tri golmana koja su bila i ranije. I Kovačević je tu, nije isključeno da bude pozvan na naredno okupljanje. Odlučio sam se za ova tri golmana s kojima smo startali kvalifikacije – pokušao je da objasni Petev svoju odluku.

Duel protiv Francuske na programu je prvog septembra 2021. u 20.45 u Strazburu, utakmica sa Kazakhstanom igra se šest dana kasnije na “Bilinom polju”, kao i prijateljski meč protiv Kuvajta tri dana ranije (4. seoptembra).

– Sve utakmice su bitne, prva je najbitnija. Protiv Francuske moramo biti skoncentrisani, a onda ide prijateljska utakmica. Fokus je na prvu utakmicu –  prve su riječi Peteva.

Nema igrača iz Premijer lige, da li će biti naknadnih poziva, s obzirom da ima i prijateljska utakmica. Dosta reprezentativaca je van forme, pogotovo glavni igrači, što sigurno brine selektora.

– To je svakako problem. Kolašinac je igrao prije nekoliko dana prijateljsku utakmicu, nije to baš najbolja forma, ali on je sigurno od koristi za reprezentaciju. Vidim da svi momci daju sve od sebe u pripremama, zbog toga se i nalaze na spisku. Pjanić? Situacija kod njega je komplikovana, nadam se da će naći klub u narednim danima. On treba da igra i siguran sam da će se to desiti – rekao je Petev.

Reprezentacija ne zna za pobjedu od 2019. godine.

– Svi koji vole reprezentaciju žele rezultat. Siguran sam da će doći. Sve ovisi o nama, vidite u današnjem fudbalu da svako može dobiti svakoga. Znam da mi možemo, da ćemo odraditi sve što treba. Rezultat je teret, smeta i meni, ali sam siguran da ćemo uspjeti – rekao je Petev.

Osim trojice golmana na spisku su: Branimir Cipetić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Adnan Kovačević, Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Rade Krunić, Haris Hajradinović, Miroslav Stevanović, Adi Nalić, Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button