TENISWTA

Osaka: Bila sam nezahvalna prema tome što igram tenis

Naomi Osaka je prošla u treće kolo u Sinsinatiju, aonda se vratila na temu od ponedjeljka kada se rasplakala pred novinarima.

Japanska teniserka je u junu priznala da ima problema sa depresijom i da osjeća veliki pritisak prilikom susreta sa novinarima.

U ponedjeljak se rasplakala pred pripadnicima sedme sile poslije pitanja novinara “Sinsinati Inkvajera”.

Iako je sve zvučalo sasvim regularno, Osaka se osjetila povređeno, jer je novinar upitao kako je moguće da ima toliko koristi od toga što je javna ličnost, ali ne voli da razgovara sa medijima.

Iako pitanje nije imalo agresivnu konotaciju, američkom novinaru i njegovoj porodici su kasnije stigle prijetnje smrću preko društvenih medija.

Japanka se poslije pobjede nad Kori Gof od 4:6, 6:3, 6:4 ponovo vratila na taj događaj.

– Pitala sam se poslije šta me je toliko pogodilo, kao i to šta to čini da ne želim da razgovaram za medije. Pitala sam se da li sam se uplašila jer ponekad vidim naslove sutra u novinama kada igrač izgubi, u stilu kolaps ili kao da više nije u pitanju veliki teniser. Onda sam rasmislila o svemu i shvatila da je svako jutro kad se probudim, velika pobjeda za mene. Izbor da izađem tamo i igram, vidim navijače, ljude koji dolaze da me gledaju kako igram, samo po sebi to je već dostignuće. Ne mogu da se sjetim kada sam počela da umanjumem značaj toga. Mislim da sam bila prilično nezahvalna prema tome što igram – poručila je Osaka.

Ona je dodala da su mjere tokom pandemije učinile sve strašnijim, ali su je posljednja dešavanja na Haitiju, odakle je njen otac i u Avganistanu, učinili da promijeni mišljenje.

Haiti je nedavno pogodio zemljotres magnitude 7.2 stepeni, stradalo je preko 2.000 lica. Naomi je riješila da se odrekne nagrade sa ovog turnira kako bi pomogla ugroženim porodicama na Haitiju.

– Kada vidim stanje u svijetu sada, ovo na Haitiju i u Avganistanu, sve se čini tako ludim. Za to vrijeme ja udaram po loptici u SAD i ljudi dolaze da me gledaju. Shvatam da bih radije uvijek bila na ovom mjestu nego bilo gdje na svijetu – zaključila je Osaka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: uniccv
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button