ODBOJKA

Dajana Bošković otkrila o čemu je pričala sa sestrom Tijanom tokom meča

Odbojkašice Bosne i Hercegovine u prvom kolu Evropskog prvenstva poražene su od Srbije a meč je obilježio duel sestara Bošković koje su bile na različitim stranama.

Tijana je predvodila Srbiju do maksimalne pobjede sa 16 poena. Dajana je s druge strane bila najbolja u dresu debitanta na kontinentalnom šampionatu sa 14 poena.

Bio je to prvi susret sestara iz Bileće na reprezentativnom nivou. U jednom momentu Dajana je izblokirala mlađu sestru, poslije čega su Boškovićeve razmijenile ‘značajne poglede’.

– Mislila sam da utakmica neće biti toliko emotivna, ali kad smo izašle na teren i kad je sve počelo emocije su mi bile baš pomiješane. Nekako mi je bilo mnogo emotivnije nego kada smo u Turskoj igrale jedna protiv druge. Nemoguće je da se ne razmijeni koja riječ, ipak smo mi sestre. Šta znam? Kad sam je izblokirala više je bilo smiješno, nego kao vau. Zato što smo se šalile sa tatom. On je rekao da kad je budem jednom izblokirala, mogu da izađem sa terena i završim utakmicu. Zbog toga smo se smijale… Bilo je sve u svemu veoma zanimljivo – poručila je Dajana.

Bosna i Hercegovina prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu, a Dajana je otkrila čemu se nada na ovom šampionatu:

Tijana je predvodila Srbiju do maksimalne pobjede sa 16 poena. Dajana je s druge strane bila najbolja u dresu debitanta na kontinentalnom šampionatu sa 14 poena.

– U prvom setu smo igrale stegnuto, nismo ušle rasterećeno u meč kao što je trebalo. U drugom smo uspjele da malo bolje pokažemo našu igru, ekipa Srbije je mnogo iskusnija. Ipak je ovo naš debi na Evropskom prvenstvu. Okrećemo se Azerbejdžanu, ova utakmica ostaje iza nas, pokušaćemo što bolje da se pripremimo za sljedeću i da ostvarimo prvu pobjedu. Nećemo se predati ni na jednom meču, ne izlazimo na teren sa bijelom zastavom. Mislim da šansu treba da tražimo protiv Azerbejdžana, Francuske i Belgije. Rusija je ipak jedna od boljih timova u Evropi. Daćemo sve od sebe i bićemo maksimalno fokusirane – zaključila je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button