RUKOMET

GRAČIĆ NAJMLAĐI PRVOTIMAC BORCA Sve se desilo brzo, ostvario sam dio sna

Neuspješan eksperiment sa Veselinom Vujovićem i jurnjava za trofejima sa sumnjivim pojačanjima natjerali su čelnike RK Borac da ovog ljeta naprave zaokret i otpočnu građenje tima na duže staze od momaka koji su ponikli ili su u ranoj fazi karijera stigli u Gospodsku.

Materijal od koga se u budućnosti očekuje mnogo povjeren je mladom stručnjaku Mirku Mikiću, koji je i u prvom mandatu pokazao odlučnost da priliku ukaže golobradim dječacima. Ove sezone će izuzimajući nekoliko iskusnijih igrača poput Slađana Subotića, Vlade Draganića, Đorđa Ćelića, Aleksandra Miličevića i Miloša Nježića na raspolaganju imati jedva punoljetne ili još maloljetne igrače. Zato je tokom sezone normalno očekivati uspone i padove, a još je rano donositi bilo kakve zaključke. Ipak, ohrabruje ono što je Mikićev “vrtić” pokazao u prva tri meča. “Crveno-plavi” su doživjeli poraze od objektivno mnogo jačih rivala PPD Zagreba, Tatran Prešova i Vojvodine, ali su u svim utakmicama imali dobre periode igre. Najduže su izdržali protiv Novosađana, punih 45 minuta, a onda je višestruki šampion Srbije napravio seriju 9:1 i slavio sa prevelikih 24:16 na TV turniru u Doboju. Sve do posljednje četvrtine utakmice Banjalučani su vodili, igrali brzo i borbeno, te pokazali sportsku drskost.

– Bilo je stvarno dobro i mogu da kažem u ime ekipe da smo zadovoljni. Dobili smo i čestitke sa strane koje nam mnogo znače. Ipak, desio se taj pad, nadam se da ćemo uskoro i to eliminisati kako bismo 60 minuta mogli da odigramo na istom nivou. Imamo dobru radnu etiku i vjerujem da ćemo biti mnogo bolji kada počne trka za bodove – rekao je najmlađi prvotimac Borca Amar Gračić.

Desni bek, koji je prije nepune godine stigao iz Maglaja u paketu sa golmanom Berinom Brkićem, sve više se nameće, a Mikić mu iz meča u meč daje više minuta. Protiv Vojvodine je bio najefikasniji sa pet golova.

– Prezadovoljan sam kako ide za sada, trudim se da opravdam svaku šansu. Nemamo prevelik pritisak rezultata, ali znamo čiji dres nosimo i nadam se mnogim pobjedama. Pokazali smo da svakom možemo pomrsiti račune iako su ovo jače ekipe od nas. Radimo vrlo ozbiljno. Trener nas pušta da igramo slobodno, a da istovremeno ispoštujemo sve što dogovorimo – rekao je Gračić.

Momak koji je ponikao u Maglaju sa samo 16 godina dobio je priliku da igra protiv rukometaša koji iza sebe imaju ozbiljne karijere.

– Sve je nekako došlo mnogo brže nego što sam očekivao. Prošle godine u ovo doba nisam mogao ni da zamislim da ću igrati sa momcima koji su nastupali na svjetskim prvenstvima, olimpijskim igrama… Rekao bih da sam već ispunio dio sna, a da bi onaj drugi dio postao stvarnost moram još mnogo da radim i postanem puno bolji igrač. Tek sam na početku kao i cijela ekipa Borca – u maniru mnogo iskusnijeg igrača rezonuje Gračić.

Večeras sa Fincima

Rukometaši Borca sinoć su odmjerili snage sa Tatranom i doživjeli najubjedljiviji poraz od starta priprema (16:33), a večeras će na zatvaranju grupne faze odmjeriti snage sa Koksom. U dresu finskog tima nastupa bivši igrač Banjalučana Srđan Mijatović, kao i mnogo rukometaša sa ovih prostora. Utakmica je na programu u 21 čas, a prije toga sastaju se Izviđač – Koper (17.30), Sloga – PPD Zagreb (19.15).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button