FUDBAL

Piksi angažovao bivšeg saigrača u stručni štab

Ljubinko Drulović je novi član stručnog štaba “A” reprezentacije i saradnik selektora Dragana Stojkovića na putu do Katara 2022.

Bivši as Rada, Žil Visentea, Porta i Benfike, učesnik SP u Francuskoj 1998. i dvije godine kasnije jedan od najboljih igrača na EP u Holandiji i Belgiji, prihvatio je poziv selektora Stojkovića i Fudbalskog saveza Srbije da pomogne “orlovima” u kvalifikacijama za SP 2022.

Drulović se praktično vratio na mjesto uspjeha, jer je u sistemu Saveza ostvario veliki uspjeh kao selektor omladinske reprezentacije sa kojom je 2013. godine u Litvaniji postao prvak Evrope.

Bio je i v.d. selektora Srbije kada je predvodio “orlove” na turneji po Južnoj i Srednjoj Americi, ali je uprkos obećanju da će dobiti šansu, tadašnji predsjednik FS Srbije Tomislav Karadžić odlučio da angažuje Dika Advokata, a svi znamo kako je završila ta epioda.

U trenerskoj karijeri vrijedi apostrofirati i staž na klupi Partizana. Srbija je u svakom slučaju dobila osobu koja znanjem i iskustvom može biti važan dio tima u stručnom štabu, naročito u sklopu priprema za meč sa Portugalijom.

– Poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom. Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se nacionalni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Verujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su uostalom pokazale i utakmice u martu. Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncentrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabeležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju – rekao je Drulović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button