EVROPSKE LIGEFUDBAL

Bivši as Junajteda dio bande, blokirani mu svi računi?

Brazilac Anderson, nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, osumnjičen je zbog navodnih kriminalnih aktivnosti, jer ga je ministar unutrašnjih poslova države Rio Grande označio kao jednog od članova kriminalne bande koja hara u toj regiji.

Anderson se sumnjiči da je bio suorganizator velike pljačke iz prošle godine, koja je postala predmet istrage policije i tužilaštva. Navodno je grupa, čiji je Anderson dio, provalila u bankovni sistem “Santander” banke i ukrala 6,4 miliona evra od kompanije za metalurški inženjering “Gerdau”.

Ta grupa je napravila čak 11 transfera kako bi novac prebacili kompanijama u četiri različite države u Brazilu, a zatim su ga iskoristili za kupovinu kriptovalute.

Ono što je ukazalo na saučesništvo Andersona u priči je da je on suvlasnik kompanije koja pregovara o kretanju kriptovaluta. Kada je istraga započela prošle godine, savezna policija je čak pretražila njegov stan radi traženja dodatnih dokaza.

Tužilaštvo je nakon prikupljenih dokaza sačinilo optužnicu u kojoj se nalazi i ime bivšeg fudbalera kao jednog od osumnjičenih za ovo nedjelo.

Anderson se trenutno nalazi u Turskoj i čim bude kročio na teritoriju Brazila biće uhapšen, a svi bankovni računi na njegovom imenu su blokirani.

U međuvremenu se oglasio Andersonov advokat koji je poručio da je njegov klijent žrtva, a ne krivac u ovom slučaju. Bivši fudbaler, koji je profesionalno prestao da igra 2019. godine, ostao je upamćen kao dio slavne generacije Junajteda u kojoj je igrao uz Ronalda, Vidića… osim Junajteda, igrao je i za Gremio, Porto, Internasional i Adanu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button