RUKOMET

Draganić i Perić razbili Koper, Borcu sedmo mjesto u Doboju

Rukometaši Borca savladali su Koper sa 28:24 u meču za sedmo mjesto na TV turniru u Doboju, a sjajnu utakmicu odigrali su Vlado Draganić i Luka Perić.

Lijevo i desno krilo „crveno-plavih“ zadali su najviše problema Slovencima, jer su postigli devet odnosno osam golova. Banjalučani su igrali mnogo brže i agresivnije, pa su dosta golova postigli iz kontri i polukontri. Dobar doprinos dali su i golmani jer je Berin Brkić upisao osam odbrana, a Slađan Subotić tri. Sigurno je da će mladom timu Mirka Mikića ova pobjeda dosta značiti poslije dva teška poraza od Tatrana i Koksa, objektivno mnogo jačih rivala.  

Organizator je izašao u susret ekipama Tatran Prešova i Izviđača, te pomjerio utakmicu za treće mjesto prije utakmice za peto. Tako će šampion BiH i najbolji klub Slovačke snage odmjeriti od 15 časova i to u dvorani u Velikoj Brijesnici.

Uoči velikog finala, od 18 časova snage će odmjeriti Sloga i Koks u sudaru za petu poziciju. I konačno, finale je zakazano za 20.30 časova a koplja će ukrstiti dva tima koja su pokazala najviše – Vojvodina i PPD Zagrevb. Osim pehara i ulaska u almanahe najjačeg turnira ovakvog tipa, nije zanemariva ni novčana nagrada. Šampion će osvojiti ček na 20.000 maraka, poraženi će dobiti 10.000, a trećeplasirani tim 5.000 maraka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button