TENIS

Maksimović osvojio jedan od najjačih turnira iz 1. kategorije Tennis Europe

Najperspektivniji teniser BiH Marko Maksimović, osvojio je titulu na međunarodnom turniru 1. kategorije „Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2021“ koji je održan u Sarajevu za tenisere i tensierke do 16 godina.

Mlada teniska zvijezda iz Doboja do titule je došao dominantnom igrom, bez izgubljenog seta. U finalu je sa 2:0 (6:0, 6:2) pobijedio godinu dana starijeg Milana Ristova iz Crne Gore. Tokom čitavog turnira pokazao je zavidan nivo igre i potvrdio da pripada samom evropskom vrhu tenisera u kategoriji do 16 godina. Na purtui do finala savladao je Rumuna Rareša Ilieskua sa 2:0 (6:1, 6:1), Antonija Voljaveca iz Hrvatske (6:2, 6:2), te Brunu Kokota iz Poljske (7:5 6:4) i Grka Krisa Spirua (6:1, 6:2). Uspjehu u singlu pridodao je finale u dublu.

Domaćin turnira bio je TK Tenis Pro 1996 Sarajevo, a održan je u okviru Tennis Europe junior tura, a ovo je čak 25. izdanje.

Kakav ima pedigre govori i da su prethodnih godina u Sarajevu nastupali teniseri poput Marina Čilića, Mirze Bašića, Ivana Dodiga, Damira Džumhura… Ideja o ovom osnivanju nastala je u saradnji sa španskim klubom “RTC Barcelona -1899“ koji je iznjederio mnoge svhjetske asove, a najpoznatiji je naravno Rafael Nadal. Taj klub već 20 godina pruža podršku u organizaciji turnira u Sarajevu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button