EVROPSKE LIGEFUDBAL

Petarda Sitija uz prvenac Griliša (VIDEO)

Aktuelni šampion Engleske Mančester siti je veoma ubjedljivo na domaćem terenu pobijedio Norič rezultatom 5:0 (2:0).

U ostalim mečevima koji su se igrali u istom terminu Aston Vila je pobijedila Njukasl, dok su bodove podelili Kristal Palas i Brentford, odnosno Lids i Everton.

Ekipa Pepa Gvardiole je do pobjede stigla prilično lako, a u vođstvu su domaći bili već u sedmom minutu – poslije odlične akcije lopta se odbila od golmana Tima Krula.

U 16. minutu je VAR poništio pogodak Ferana Toresa, a već u 22. minutu bilo je 2:0. Novajlija u ekipi Sitija Džek Griliš imao je pomalo sreće poslije centaršuta Gabrijela Žezusa, ali je postigao svoj prvi gol u novom timu.

U 64. minutu bilo je 3:0 – Ajmerik Laport se dokopao lopte poslije gužve u šesnaestercu nakon kornera i postigao svoj prvi gol u sezoni.

Kakva bi to bila goleada za Siti da je priliku da se upiše u strijelce propustio Rahim Sterling? Engleski reprezentativac je u 71. minutu pažljivo pratio akciju i lako pretvorio dodavanje Gabrijela Žezusa u vođstvo 4:0.

„Petarda“ je pukla u 84. minutu, a strijelac je bio Rijad Marez. Alžirac je samo devet minuta ranije na terenu zamijenio Griliša, a poslije asistencije Rubena Dijaša još jednom je savladao Krula.

Bio je to drugi poraz Noriča na „Etihadu“ rezultatom 5:0 zaredom, a u prethodnih šest gostovanja Sitiju Norič je primio čak 26 golova.

Bili su to prvi bodovi za „Građane“ u novoj sezoni jer su na otvaranju Premijeršipa prethodnog vikenda poraženi u duelu sa Totenhemom, a u narednom kolu dočekuju Arsenal.

U ostalim mečevima koji su se igrali u subotu od 16 časova zabiljženi su sljedeći rezultati: Aston Vila – Njukasl 2:0, Kristal Palas – Brentford 0:0, Lids – Everton 2:2. Ranije je Liverpul dobio barnli sa 2:0, a od 18:30 Brajton će dočekati Votford.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button