TENISWTA

PORUKU OSAKI Ako nećeš da pričaš sa medijima ne dolazi na turnir

Nekadašnja slovačka teniserka Danijela Hantuhova oštro je prokomentarisala dešavanja u ženskom tenisu u vezi sa Naomi Osakom koja je podigla buru jer ne želi da sarađuje sa medijima.

– Konferencije za medije su dio posla, zato smo profesionalni sportisti. Kad dođeš na turnir, ne možeš da kažeš, igraću samo ako mi protivnica šalje lopte na bekhend, ili, ne servira mi se danas, primaću samo servis. To što se izbjegava kontakt sa medijima je izraz nepoštovanja prema turnirima, posebno sada kada znamo šta sve treba da bi se organizovao turnir zbog svega u posljednje dvije godine. Najmanje što profesionalac u bilo kom sportu može je da se pojavi na pres konferenciji. To nije nauka o raketama, da pričate pola sata ili sat o tome što ste upravo uradili i o sportu koji volite – rekla je Hantuhova.

Naomi Osaka nije na ti sa medijima

Ona ima i rješenje za sve sportiste koji se nađu u situaciji u kojoj se našla japanska teniserka.

– Ako želite da skinete dio pritiska sa sebe, vjerovatno najbolji način da to uradite je da za početak ne budete na društvenim mrežama. Svi igrači imaju mnogo toga sa čim se nose van terena i to je sve dio života. Pažnja koju je Osaka privukla na sebe nije laka, ali odlazak na konferencije za medije je najmanje što jedan igrač može da uradi za turnir. Ako osjećaš da nisi spreman za konferencije za medije, bolje je uopšte da ne igraš turnir. Bez medija, ne bismo zarađivali toliko, to je tako prosto – zaključila je Hantuhova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button