EVROPSKE LIGEFUDBAL

Srpski Brazilac postao “svetac”

Brazilsko-srpski fudbaler Lijanko Vojnović (24) dogovorio je transfer sa engleskim premijerligašem Sautemptonom za sedam miliona evra.

Doskorašnji fudbaler Torina prethodnih dana dovodio se u vezu sa španskim klubovima Betisom i Seltom, ali nije došlo do dogovora. U međuvremenu je bio viđen u Votfordu, da bi sad konačno postigao dogovor sa Sautemptonom.

U ovaj klub stiže kao zamjena za Danca Janika Vestergarda, koji je prešao u Lester. Torino na ime obeštećenja dobija sedam miliona evra, a Vojnović ugovor do juna 2025. godine.

Lijanko je od 2017. godine bio član Torina s tim što je jednu godinu proveo na pozajmici u Bolonji. U Italiju je došao na inicijativu Siniše Mihajlovića. U međuvremenu je stekao zavidno iskustvo igranja u Seriji A. Ukupno je 46 puta igrao za Torinu u najjačoj italijanskoj ligi, plus još 13 mečeva za Bolonju.

Vojnović je porijeklom iz Srbije. Njegov deda Jovan je sa sedam godina stigao u Brazil tokom Drugog svjetskog rata. Sa majčine strane je porijeklom iz Portugalije.

Veoma mlad je počeo profesionalnu karijeru u brazilskoj ekipi Sao Paulo. U tom periodu odigrao je četiri utakmicu za omladinsku reprezentciju Srbije, ali je kasnije promijenio reprezentativni dres i odigrao nekoliko mečeva za Brazil U20 i U23.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button