EVROPSKE LIGEFUDBAL

ZIZU DONIRAO MILIONE I SJETIO SE RIVALA Pakleno teško protiv Maldinija

Zinedin Zidan je sa 2.000.000 evra podržao projekat “Oranž” koji promoviše razvoj i napredak amaterskog fudbala.

Kroz pomenuti projekat imao je priliku da se putem video poziva druži i razgovara sa klincima iz Kastelana i Rodeza, njemu dragih klubova sa juga Francuske. Zasluge za to dobrim dijelom idu činjenici da je njegova supruga Veronika rodom iz Rodeza.

U svakom slučaju, tokom desetominutnog razgovora, Zidan se postarao da mladi fudaleri dobiju uspomenu koju teško da će ikada zaboraviti. Priča je počela od dječačkih dana, preko najvećih trenutaka karijere, a išla je i do njegovog najvećeg fudbalskog “neprijatelja”, a to nije Marko Materaci.

– Nisam oklijevao da se prihvatim još jednog posla. Ali, takođe sam trenirao džudo. U jednom momentu izabrao sam fudbal. Da nisam fudbaler, ili džudista, bio bih dostavljač, to je bila moja velika strast. U kraju u kojem sam živio bilo je nekoliko prodavnica kojima sam pomagao na taj način – počeo je bivši trener Real Madrida.

Klince u ulozi novinara zanimalo je Zidanovo sjećanje na čuveni volej iz finala Lige šampiona protiv Bajer Leverkuzena, kao i odgovor na pitanje ko je najteži rival protiv kojeg je igrao.

– Ne dešava vam se često da postignete gol u finalu Lige šampiona. Ja sam imao priliku da to uradim iz voleja, lijevom nogom. Bio sam presrećan što sam postigao takav gol, na takav način. Takođe, bilo je mnogo čvrstih, snažnih fudbalera, ali jedan je Paolo Maldini. Bilo je pakleno teško proći ga – uz smijeh se prisjetio legendarni Zizu, a odgovor se poklapa sa anegotama da je kada god bi igrao protiv Italije ili Milana mijenjao napadačku stranu, kako ne bi direktno morao da igra protiv Maldinija.

Neizostavna je bila i uspomena na trofej prvaka sveta 1998. godine.

– Glavni razlog zbog kojeg igramo jeste da bi doživjeli takve emocije, kad imate pehar Svjetskog prvenstva u svojim rukama. Doživio sam mnoge stvari u karijeri i životu, ali trenutak kada sam osvojio Mundijal, u dresu nacionalnog tima, sa sjajnim saigračima, to je bilo divno – zaključio je Zidan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button