TENIS

Rodik: Dokazi ne idu na ruku Cicipasu

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik iznio je svoj stav po pitanju Stefanosa Cicipasa i njegovih čestih odlazaka u toalet na mečevima.

Upravo je zbog toga Saša Zverev uložio žalbu, tokom duela u Sinsinatiju, rekavši sudiji da Grk zapravo te pauze koristi kako bi pričao sa svojim ocem preko telefona.

– Hajde da prvo pogledamo činjenice prije nego što imamo neko mišljenje. On je i u prošlosti često kršio pravila o koučingu sa svojim ocem. To je činjenica. Mnogo je izlazio sa terena ove sedmice i to je činio više puta poslije prošle sedmice u Kanadi. Kada je Zverev otpužio Cicipasa govoreći “Šalje mu poruke, šalje mu poruke”, kamera je išla na Cicipasovog tatu i on zaista kuca poruke – rekao je Rodik.

Amerikanac smatra da sve ukazuje na to da je Cicipas kriv.

– Najvjerovatnije je najveći pokazatelj to što je po povratku na teren on potpuno promijenio taktiku. Nije imao ni jednom servis volej u prvom setu, a onda je iznenada počeo da koristi servis folej tri ili četiri puta uzastopno. Dokazi ne idu na ruku Cicipasu – dodao je on.

Podsjetimo, Zverev je slavio poslije taj-brejka odlučujućeg seta i zakazao finalni meč protiv Andreja Rubljova, u nedjelju od 22.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button