ODBOJKA

Terzić: Neću da kažem perfektno, ali je bilo odlično

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić zadovoljan onim što su pokazale protiv Francuske, a već je najavio neizvjestan meč protiv Belgije.

Dvostruke uzastopne šampionke Evrope su u drugom kolu kontinentalnog šampionata savladale Francusku 3:0 (25:14, 25:13, 25:16) i upisale drugu maksimalnu pobjedu na turniru.

Na konstataciju da je ovo bio perfektan meč odgovorio je:

– Nikada ne koristim reč perfektno, jer uvek može bolje. Ali definitivno je ovo bila dobra utakmica. Igrali smo mnogo bolje nego protiv Bosne i Hercegovine. Sam rezultat od 3:0 ne mora da bude značajan kada igraš slabo, a protivnik još slabije. Međutim, mi smo zaista igrali dobro u svim elementima, i taktički i tehnički. Možemo da budemo zadovoljni – rekao je Terzić.

Srbija je meč počela sa najjačom postavom, a u završnicama setova priliku su dobile i djevojke sa klupe – Sara Carić, Stefana Veljković, Slađa Mirković, Ana Bjelica i Katarina Lazović.

– One uđu na nekoliko poena, neće im to preterano koristiti. Ali je opet bolje nego ništa. Turnir je izuzetno dugačak. Devojke su u pogonu od početka maja, sigurno im treba odmor, ako možemo da im ga priuštimo dva puta po pet minuta tokom utakmice, i to im znači – dodao je.

Naredni meč aktuelne šampionke igraće protiv Belgije u nedjelju od 20 časova.

– Stalno ponavljam da s Belgijom uvek igramo teške utakmice. I kad smo mnogo jači od njih, skoro uvek je bilo 3:2. Nezgodna su ekipa. Igraju izvanrednu odbranu, štite svoje napadače fantastično, teško im je uzeti poen. Nama to generalno ne odgovara, mi volimo da to završavamo mnogo brže. Videćemo kako će biti. Ako budemo igrali kao u ovommeču, onda ne bi trebalo da bude većih problema – zaključio je Terzić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button