KOŠARKA

Bogdan uči djecu na kampu: Bez radne etike nema uspjeha

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović goorio je o tome šta je potrebno da bi jedan košarkaš stigao do prestižne NBA lige.

– Radna etika je ključ. To je glavna tema na mom kampu i kada imamo sastanak u hotelu… Mladi misle da je lako doći do uspeha i kad pogledaš koliko ljudi želi u roster od 12. To je teško i treba uzeti ozbiljno i kao motivaciju. Naoružajte se strpljenjem i verujte u sebe. Nisi sam na terenu, kakva god bila ekipa. Moraš da budeš čist i spreman u glavi – istakao je bivši igrač Partizana, Fenerbahčea i Sakramento Kingsa koji organizuje kamp u Beogradu.

On je prokomentarisao i neuspješan nastup reprezentacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje je on propustio zbog nastupa za Atlanta Hokse u finalu Istoka NBA plej-ofa.

– Teže je bilo gledati kvalifikacije, a na OI smo navijali za druge reprezentativce i drago mi je što su došli do svojih ciljeva karijere. Ostaje žal što nismo otišli, a sledeće su u Parizu 2024, znamo raspored – rekao je.

Bogdanović je prije nekoliko dana prisustvovao početku priprema KK Partizan, koji od ove sezone opet predvodi Željko Obradović.

– Lepo je doći na trening Partizana, nisam davao izjave, bilo je prijateljski. Nema potrebe pričati o mojoj ljubavi. Imam još tri godine ugovora. Znam šta sam obećao, videćemo kada. Otišao sam kod Željka da bih došao na taj veći nivo znanja i svega ostalog Verujem u njega. Igrači će se adaptirati – zaključio je Bogdanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button