RUKOMET

MIKIĆ IMA SAMO JEDNU ŽELJU Da ostanemo na okupu dvije godine

Trener rukometaša Borca Mirko Mikić vratio se sa pozitivnim utiscima sa TV turnira u Doboju na kome su njegovi rukometaši osvojili sedmo mjesto.

Tri poraza protiv objektivno jačih rivala Vojvodine (16:24), Tatrana (16:33) i Koksa (25:34), te trijumf nad Koprom (28:24) odraz su onoga koliko njegov podmlađeni tim može u ovom trenutku. Mladi stručnjak ističe da je uživao i da mu je drago što su momci koje vodi igrali bez respekta prema rivalu, dajući sve što mogu.

– Nadam se da ćemo jednim vidom prečice stići do iskustva koje nam evidentno nedostaje. Sigurno je moglo bolje protiv Tatrana, a u ostalim utakmicama je bilo prilično dobro, za nijansu bolje ili lošije od onoga što možemo. Drago mi je da su dječaci koji su debitovali osjetili šta znači vrhunski rukomet – rekao je Mikić.

Za razliku od prethodnih sezona pred “crveno-plave” nije stavljen nikakav imperativ rezultata.

– Želim samo da budemo srećni kad završi utakmica. Da znamo da smo dali sve od sebe i da smo napravili koračić naprijed. Iskusniji momci su odlično prihvatili mlade, vukli su ogroman teret… Kada bismo ostali na okupu uvjeren sam da bismo igrali mnogo važniju ulogu na turniru u ljeto 2023. godine – rekao je Mikić.

Banjalučani će nastaviti sa pripremama za novu sezonu koja počinje 4. i 5. septembra kada je na programu završnica Kupa RS, a do tada će u petak i subotu odigrati dva kontrolna meča sa Krivajom. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button