ODBOJKA

Tijana brojala do 27: Navikla sam da preuzimam odgovornost

Srpska odbojkašica Tijana Bošković ocijenila je da aktuelne svjetske i evropske šampionke nisu pokazale svoju najbolju igru protiv Belgije, ali da mogu da budu zadovoljne zbog treće maksimalne pobjede u Beogradu.

Srbija je sa 3:0 pobijedila Belgiju u trećem kolu Evropskog prvenstva, ali je selektor Zoran Terzić izuzetno ljut napustio teren.

– Ne znam zbog čega. Pokazale smo korektnu partiju. Nije ovo bilo naše najbolje izdanje, ali s obzirom na to da je ritam utakmica izuzetno težak, ne možemo baš uvek da budemo na najvišem nivou. Ono što je bitno je da smo ostvarile treću uzastopnu pobedu – rekla je Tijana.

– Bila je izuzetno teška utakmica, iako smo dobile maksimalnim rezultatom. Uvek s Belgijom igramo teške utakmice, one su izuzetno borbene, svaki poen se igra jako dugo. Ali na kraju smo pobedile, možemo da budemo zadovoljne – rekla je ona.

Boškovićeva je osvojila 27 poena – 25 iz napada, po jedan iz bloka i servisa. Uporne Belgijanke nisu imale rješenja za njene udarce.

– To je moja pozicija. Navikla sam da preuzimam odgovornost kad je malo teže. Ali svakako da svaka igračica radi svoj deo posla. Zadovoljna sam današnjom igrom – dodaje ona.

Neophodno je bilo strpljenje srpskim odbojkašicama, a kada ga nije bilo, poene su donosili snažni Tijanini udarci.

– Moralo je tako, jer je bilo teško. Dugi su bili poeni. Mi smo bile uporne i na kraju se to isplatilo – istakla je.

Srbija naredni meč igra u utorak protiv Azerbejdžana, dok će grupnu fazu završiti u srijedu duelom sa Rusijom.

– Još dve su nam utakmice ostale. Već smo obezbedile plasman u osminu finala i potrudićemo se da ih iskoristimo kao pripremu za nokaut fazu, koja je izuetno važna – zaključila je Biškovićeva.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button