GRAND SLAMTENIS

“Đoković sam protiv svih – ima jedinstvenu šansu”

Nekada četvrti teniser svijeta, Britanac Tim Henman, kaže da je Novak Đoković prvi favorit na US Openu.

Posljednji grend slem sezone počinje za sedam dana i Novak će imati sjajnu priliku da osvoji i četvrtu grend slem titulu u 2021. godini.

Henman, koji posljednjih nekoliko godina radi kao stručni konsultant Eurosporta, smatra da će se svjetski broj jedan najviše pitati kada je riječ o borbi za pehar u Njujorku.

– Nema nikakve sumnje da je Đoković jasan favorit. Njegova forma na grend slem turnirima je nevjerovatna, rezultati govore sami za sebe – kaže Henman.

On kaže da je srpski teniser najkompletniji igrač današnjice.

– Igrati tako dobro na tvrdoj podlozi, na šljaci, travnatim terenima, mislim da to posebno naglašava koliko je on kompletan igrač. Kada gledam kakve su mu šanse da kompletira kalendarski slem, imam sliku da je ovo sada ‘Đoković protiv svih’ uz taj plus što je ovo jedinstvena prilika u istoriji – dodao je Britanac.

On je dodao da je svjestan da će Novak imati veliki izazov u mladim igračima i da je svjestan da neće biti jednostavno.

– Nema sumnje da je kao pažljiv student ove igre, svestan šta je u igri, tako da će biti interesantno vidjeti kako će se nositi da protivnicima sa druge starne mreže, ali i interno, jer je ovo ogromna prilika. Mislim da ćemo imati dvije fascinantne nedjelje u Njujorku – zaključio je Henman.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button