BIHKOŠARKA

Nikolić: Neka je igračima srećan rad sa mnom

Drugu sezonu zaredom trener Dragan Nikolić sjediće na klupi Borca čije košarkaše očekuju bitke u Ligi BiH i Drugoj ABA ligi.

Ekipa je već započela pripreme mada tek treba da uđe u dvoranu i počne da radi sa loptom, a u pauzi između dvije sezone u svlačionici je bilo vrlo prometno. Veliki broj igrača napustio je klub, dok su s druge strane stigli Diante Boldvin, Džoš Kaningem, Njegoš Sikiraš, Đorđe Pažin, Vuk Bošković, Stefan Kenić i Dušan Majstorović. Ostali su samo kapiten Draško Knežević, Nemanja Reljić i Aljoša Janković. Njima su pridruženi juniori Siniša Šorak, Srđan Adamović i Boris Dragojević.

– Posle fantastične sezone mnogi igrači su otišli iz Borca, dok smo se opredelili da napravimo mlađi tim od onog koji je igrao. Na raspolaganju nam je 14 igrača čiji je prosek godina 22. Knežević je najstariji sa 28 što znači da imamo daleko najmlađi sastav u Drugoj ABA ligi. To će biti izazov za sve nas i nadam se da će se momci dobro nositi sa pritiskom. Prethodna generacija iznela je mnogo tereta. Od poslednjih 28 utakmica, 22 smo pobedili i napravili rezultat kakav smo napravili tako da nam neće biti nimalo lako. Igračima nismo stavili teret na leđa, ambicija je da igramo kao prošle sezone – izjavio je Nikolić za “Glas Srpske”.

Posebnu pažnju banjalučke javnosti izazvali su dolasci talentovanog Vuka Boškovića kao i Njegoša Sikiraša koji želi u Borcu da oživi karijeru nakon nekoliko godina stagnacije u Španiji.

– Očekujem da svi igrači zablistaju. Nikada nikoga ne personalizujem i bitna mi je igra tima. Neću nikoga da izdvajam, nema pojedinca već samo tim i neka im je svima sa srećom u radu sa mnom – istakao je Nikolić.

Za desetak dana Borac će krenuti sa odigravanjem kontrolnih utakmica i već ima nekoliko mečeva.

– Početkom septembra krećemo sa kontrolnim mečevima koji će pokazati trenutni nivo spremnosti ekipe. Prvo imamo dogovoren me­č  sa Cedevita juniorom. Protiv Mornara i Kluža igraćemo u Banjaluci, zatim, Čelikom i Slobodom. Zatim sredinom septembra sledi turnir TV arene sport u Beogradu, nakon toga susret sa Promom, a verujem da ćemo dogovoriti još neku utakmicu – rekao je Nikolić.

Probleme mu predstavlja nepoznati datumi takmičenja.

– Prema nekim informacijama Druga ABA liga trebalo bi ponovo da broji 14 timova kao i prošle sezone te bi bilo igrano u balonima. Ipak, još nema reči  kada će početi takmičenje što nam malo remeti planove – kazao je Nikolić.

Baloni pun pogodak

Prema riječima Nikolića balon turniri prošle sezone bili su pun pogodak.

– Najveća dobit takvog načina organizovanja takmičenja su kvalitetne utakmice i što je gledanost bila velika. Najbolji igrači Druge ABA lige našli su sjajne angažmane nakon sezone – rekao je Nikolić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button