BIHRUKOMET

Riječi ohrabrenja na novom početku Slavije

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva počeli su sa pripremama za novu sezonu u kojoj će nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske.

Poslije gotovo osam mjeseci pauze, Boris Tešanović je ponovo okupio ekipu, a na prvom treningu „sokolova“ pojavilo se 15 rukometaša, starosjedilaca, dječaka priključenih iz omladinskog pogona, te jedan novajlija. Opravdano je bilo odsutno nekoliko igrača na koje se računa, tako da će Tešanović ubrzo imati i dvadesetak rukometaša na treningu.

– Opet neki novi početak za rukometni klub. Sada krećemo iz nižeg ranga. Opet Prva liga Republike Srpske. Doživjeli smo veliku promjena igračkog kadra. Ostalo je par starijih i iskusnijih igrača, koji su raspoloženi da igraju i od svojih obaveza mogu da stignu. Njima ćemo priključiti iz omladinskog pogona dječake. Iskreno, ne znam na šta to sada liči, nadam se da ćemo u pripremnom periodu sve to složiti za Prvu ligu. Ne možemo obećati da ćemo ući u Premijer ligu. Borićemo se, sigurno, kao što smo uvijek i radili. Samim tim nadamo se i pozitivnom rezultatu, pobjedama, i nekoj sredini tabele. Ima i zimska pauza, tu ćemo sigurno napraviti jedan presjek da vidimo šta imamo, kako ima, šta nam fali, kakve su mogućnosti kluba. Za sada, počeli smo ispočetka i nadamo se što boljim rezultatima – rekao je Tešanović.

Slavija će kompletne pripreme odraditi u dvorani, eventualno sa ponekim izlaskom na pomoćni stadion FK Slavija.

– Nažalost, zbog obaveza i dvorane i momaka, malo kasnimo i sa pripremama i kompletne ćemo odraditi u dvorani. Možda iskoristimo lijepo vrijeme i izađemo malo vani na stadion, ali uglavnom ćemo biti u dvorani. Nemamo puno vremena da radimo samo fizičke pripreme. Odmah moramo uključiti i loptu i teretanu i da se spremimo što bolje za ovih dvadesetak dana – rekao je Tešanović.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca Slavije, Srđan Lale, ostao je i dalje u klubu i svojim iskustvom, zajedno sa još nekoliko dugogodišnjih prvotimaca, pomoći će mlađima da stasaju i postanu oslonac Slavije.

– Imali smo turbulentan prelaz iz Premijer lige u Prvu ligu, takmičenje koje smo igrali 15-ak godina prije ulaska u Premijer ligu. Nećemo govoriti dugoročno, osnovni cilj je da ustabilimo igrački kadar. Ostalo je nekoliko nas iskusnijih, koji smo prvenstveno tu da pomognemo mlađima koji su nam se pridružili. Nadam se da ćemo sa njima stvoriti stabilan tim, pa zašto da ne da se za 2-3 godine, kako se stvari budu odvijale, vratimo u najviši rang takmičenja, rekao nam je Lale, pa dodao:

– Sigurno da je Premijer liga teža u igračkom smislu, tu je mnogo profesionalaca. Ali, vjerujte Prva liga nije toliko lakša. Ima dosta timova, daleka su gostovanja. To su mlade ekipe, željne dokazivanja, momci željni igre i promocije u viši rang. Uzimajući u obzir kakva je bila ranije liga, sigurno da nam neće biti lako. Ali, evo, tu smo da se spremimo što je bolje moguće i da igramo.

Rukometašima se po prvi put obratio i novi predsjednik kluba, Mladen Mrda. I on je podcrtao da je prvi cilj stabilizacija kluba, formiranje omladinskih kategorija, te stvaranje uslova za zdrav sportski kolektiv.

– U proteklom vremenu Slavija je bila ugašena. Nakon razgovora sa ljudima iz gradske i opštinske uprave došli smo do zaključka da bismo ponovo trebali da pokrenemo klub, da se resetujemo i krenemo ispočetka. Nažalost, klub je imao ozbiljnih obaveza prema dobavljačima, sponzorima. Prevazišli smo te probleme uz pomoć načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovana Katića i gradonačelnika Ljubiše Ćosića. Mogu da kažem da sam danas razgovarao sa načelnikom Opštine Istočna Ilidža, Marinkom Božovićem, i imam ozbiljna obećanja da će već u prvoj sedmici septembra pomoći klubu. Može sve to da nas raduje. Zbijamo redove. Lijepe stvari se dešavaju – rekao je Mladen Mrda.

Prvom treningu Slavije odazvali su se starosjedioci Stefan Trapara, Bojan Tuševljak, Srđan Lale, Dragan Tošić, Nemanja Pavlović, Boris Vuletić, Igor Lazarević, Igor Beribaka, Teodor Moćić. Njima su priključeni omladinci Luka Bozalo, Filip Ždrale, Ognjen Milutinović, Damjan Milošević i Luka Stanojević. Prvom treningu prisustvovao je i Nemanja Mirjanić, rukometaš iz Gradiške koji studira u Istočnom Sarajevu i ima želju da trenira sa „sokolovima“. U narednim danima priključiće se još nekoliko bivših prvotimaca koji su opravdano odsutni, kao i nekoliko novih igrača.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button