EVROPSKE LIGEFUDBAL

UEFA odlikovala Kjera i ljekare zbog reakcije pri spašavanju Eriksena

Događaj koji je bez ikakve sumnje obilježio prethodno Evropsko prvenstvo danas je dobio još jedan nastavak. I to veoma lijep.

Kapiten fudbalske reprezentacije Danske, Simon Kjer zajedno sa ljekarskim timom ove selekcije dobiće nagradu predsjednika UEFA zbog herojskog čina kada su na meču protiv Finske dali doprinos u borbi za život saigrača Kristijana Eriksena.

Osim defanzivca Milana, nagrada će biti uručena i ljekarima iz prostog razloga što su pravovremenom reakcijom spasili život Eriksenu. Prvi čovjek evropske kuće fudbala Aleksander Čeferin je saopštio da ove godine nagrada koju dodjeljuje prevazilazi sve fudbalske okvire i da ide u onu ljudsku komponentu.

– Ona nam služi kao podsjetnik koliko je život dragocjen i stavlja sve u drugačiju perspektivu. Divim se ljekarima i medicinskom osobolju zbog njihove izuzetne reakcije i smirenosti – osobina koje su bile ključne u spasavanju Kristijana. Takođe, pohvalio bih kapitena Simona Kjera na izuzetnim liderskim kvalitetima i ogromnoj hrabrosti koju je pokazao u ovoj situaciji – rekao je Čeferin.

Vrlo brzo po dobijanju vesti, Eriksen se oglasio i zahvalio svima koji su mu pomogli da preživi najteži trenutak u dosadašnjem toku njegovog života.

– Želim da zahvalim svima koji su mi pomogli 12. juna. Odradili ste fantastičan posao i spasili mi život. Zahvaljujem mom prijatelju i kapitenu Simonu, mojim saigračima iz reprezentacije na podršci, kako 12. juna tako i kasnije. Hvala i navijačima koji su mi slali poruke podrške. I naravno, mojoj porodici – izjavio je Eriksen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: turners outdoor
Back to top button