FUDBAL

BEZ TRAVE, REFLEKTORA I TRIBINA Stadion “Leo Mesi” je ipak unikatan (FOTO)

Leo Mesi ima šest Zlatnih lopti, osvojio je brojne trofeje sa Barselonom, ima olimpijsko zlato, slavio je na Kopa Amerika sa Argentinom… a od skoro po njemu se zove i jedan “stadion”.

Smješten u okolini argentinskog grada Mendoza, hiljadu kilometara od njegovog rodnog Rozarija, stadion nema reflektore, travnati teren, nema dimenzije pravog stadiona – to je zapravo parcela, na obodima Anda, gdje lopta može da krene u bilo kom smjeru – u stvari nešto je što je Mesi iskusio u djetinjstvu, dok se nije preselio u Barselonu.

Sjajna ideja kuvara iz Mendoze

“Stadion Leo Mesi” ideja je Fransiska Havijera Gvardiole, kuvara iz Mendoze, koji je želio da oda počast argentinskom asu. Ideja je originalna, jer prvi put jedan fudbalski objekat nosi ime po najboljem fudbaleru današnjice.

– Mislim da je ovo bolje priznanje od onog koje mu je Barselona dala. Želio sam da odam malo priznanje nekome ko nam je pružio mnogo radosti i dio je istorije, ne samo u fudbalu. To je bio moj jednostavan poklon Leu, trebalo je da bude tajna, ali moje kćerke su objavile ovu vijest koja je obišla svijet – rekao je Gvardiola.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button