FUDBAL

“Delije” zbog 61 minuta stopirale dolazak Birmančevića, on sada blista u Malmeu

Nevјerovatne igre Veljka Birmančevića nisu promakle selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji mu je poslao poziv za reprezentaciju Srbije, a odmah nakon toga viđen je i njegov spektakularan gol za Malme u plej-ofu Lige šampiona, kojim je uveo svoj tim u elitno takmičenje.

Ove sezone je potpuno eksplodirao u dresu Malmea, gdјe je na 21 meču postigao 11 golova i upisao tri asistencije. Najvažniji gol svakako je ovaj protiv Ludogoreca u revanšu kojim je Malme obezbијedio elitno takmičenje i najmanje 20 miliona evra u kasi.

Kada vide partije Birmančevića, na Marakani se sada sigurno gorko kaju jer su prije godinu i po dana imali Birmančevića “na tacni”, ali su pod nerazjašnjenim okolnostima ipak ostali bez velikog pojačanja.

Na društvenim mrežama su poslije njegovog gola za Malme vrijednog 20 miliona evra osvanule slike Birmančevića sa “Marakane” gdje je podržavao Zvezdu, nosio obilježja “crveno-bijelih”, kao i fotografije iz djetinjstva gde je u Zvezdinoj opremi.

Dokaz da je navijač Zvezde

Kako se pisalo prije godinu i po dana, “delije” su stavile “veto” na taj transfer, jer nisu željele da se ponovi “novi slučaj Bosančić”, kada su progutali ponos i pristali da se prekrši princip da fudbaler koji je igrao u prvom timu Partizana ne može da pređe u Crvenu zvezdu.

A Birmančević je u Partizanu nastupio na svega tri utakmice. Jednom je igrao minut, jednom dva, a jednom 58. minuta.

Ali, tih 61 minuta spriječilo ga je da odlukom najvatrenijih pristalica dođe na “Marakanu”.

Birmančević je i sam tada dao izjavu da želi u Zvezdu i da je navijač kluba od malih nogu.

– Zvezda je moj dečački san. Oduvek sam bio navijač Zvezde, dosta ljudi je znalo to. Nije bila tajna ni u Partizanu, mada nisam želeo da to ističem – rekao je tada Birmančević.

Međutim, to nije pomoglo. Čukarički ga je nakon toga zadržao, Birmančević je nastavio da napreduje, pa ga je u martu 2021. godine Malme kupio za milion evra. Ova investicija im se višestruko isplatila kroz fenomenalne igre krilnog napadača, koji je postao glavni igrač švedskog prvaka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button