FUDBAL

Malme u Ligi šampiona uz Birmančevićev potpis

Poznata su tri učesnika Lige šampiona koja su to pravo izborila kroz kvalifikacije.

Među fudbalsku elitu ušli su Benfika, Jang Bojs i Malme u čijem dresu je ponovo blistao novopečeni reprezentativac Srbije Veljko Birmančević.

Doskorašnji fudbaler Čukaričkog prvo je protiv Helsinkija postigao gol kojim je praktično izbio Fincima sva oružja. Potom je protiv Rendžersa u prvom meču kada je ostvarena pobjeda 2:1 postigao gol i zabilježio asistenciju. A najbolje je ostavio za plej-of.

U prvom meču u Švedskoj protiv Ludogoreca postigao je gol u pobijedi 2:0. A u revanšu u Razgradu, opet se upisao u strijelce. Kod rezultata 1:0 za bugarski tim, poslije gola Nedjalkova u 10. minutu, Birmančević je poslao bombu iz slobodnog udarca u 42. minutu, koja je završila u mreži za 1:1. Do kraja Ludogorec je postigao gol iz penala u 60. minutu preko Sotirijua, ali je to bilo nedovoljno da se švedski šampion predvođen sjajnim Birmančevićem da dođe do elite.

I u preostala dva revanš susreta plej-ofa bilo je uzbudljivo do posljednjih trenutaka. Velika se borba vodila u Budimpešti između Ferencvaroša i Jang Bojsa. Švajcarci su došli sa minimalnom prednošću iz prvog susreta, koju su uvećali golom Zaisigera već u petom minutu. Međutim, domaćin preokreće i golovima Vinga u 18. i Mea u 27. minutu vodi 2:1. Ipak, Fasnaht u 56. minutu donosi poravnanje na ovom meču, a u ukupnom rezultatu zlatan gol prednosti, koji su čuvali umješno do samog kraja. Čak ih nije poremetio ni promašen penal u 70. minutu, pošto je u trećem minutu nadoknade Mambimbi postigao gol za novu pobjedu ekipe iz Berna i to istovetnim rezultatom kao i u prvom susretu – 3:2.

Očekivalo se mnogo vatre u Ajndhovenu gdje je Benfika došla sa prednošću 2:1. Čak su Filipsovci punih sat vremena imali i igrača više zbog crvenog kartona Lukasa Verisima, ali Benfika je odolela, što znači da će Nemanja Radonjić igrati u Ligi šampiona.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button