KOŠARKA

STANOJEVIĆ PRED SANTA KLARU Trenutak kada se rizikuje

Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio je da će njegovi igrači biti mnogo otresitiji, agresivniji i sa više energije u revanšu protiv Santa Klare.

U prvom meču na Azorskim ostrvima portugalski tim je slavio rezultatom 2:1. Stanojević je više puta isticao značaj navijača koji su “Partizanov 12. igrač”.

– Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni smo 100 odsto da uz pomoć naših navijača napravimo prevagu, ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu – izjavio je Stanojević na konferenciji za medije u Humskoj.

Najveća nepoznanica je hoće li Saša Zdjelar i Danilo Pantić moći da pomognu saigračima.

– Zdjelar svim silama pokušava da igra, da uđe u utakmicu. U ovom trenutku je na treningu, čekam taj izveštaj, a popodne će trenitari sa nama. Nadam se da će moći da igra. Isto tako je i sa Pantićem. Dnevno su bili između osam i deset sati na terapijama. Ovo je trenutak da se rizikuje i rizikovaćemo u ovoj utakmici sa njima – poručio je strateg Partizana.

Ponovio je reči od pre prvog meča da je teško igrati sa timovima iz jakih evropskih liga.

– Sigurno će biti teže jer imaju povoljniji rezultat. Teško je igrati sa ekipama iz jakih liga, da li su najveće ili ove manje. I prošle sezone je Rio Ave ispao na penale od Milana, pa je kasnije ispao iz lige. Svi su veoma slični, jako je takmičenje i daje vam težinu. Drugačije je njihovo takmičenje u odnosu na naše. Sa druge strane, mi smo ekipa koja ima iskustva u Evropi, imamo navijače i neverovatnu energiju koja nas pokreće. Sigurno ćemo igrati drugačije nego u Porgutaliji, otresitije i sigurno će biti drugačija utakmica sada – dodao je.

Šta je prikočilo Partizan u prvoj utakmici?

– Isto što je prikočilo i Sporting i Benfiku tamo. Oni su kvalitetni, a mi nismo bili dovoljno agresivni, pre svega u odbrani. Lako nam je protivnik ulazio u naših 30 metara, uz svo dužno poštovanje. To moramo da promenimo – rekao je trener Partizana i dodao da od navijača očekuje veliki vjetar u leđa.

Penali?

– Nismo još vežbali penale, ne možemo da stignemo, ali hoćemo. Toliko smo ih vežbali ove godine i nadam se da ćemo biti spremni. Spremamo se za sve – poručio je Stanojević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button