FUDBAL

“Bolji smo tim od Šerifa” Damir Krznar nakon poraza Dinama

Dinamo nije uspio da nadoknadi tri gola minusa iz Moldavije. Šerif je izdržao i nije primio gol u dvomeču sa Dinamom i zato je zasluženo ušao u Ligu šampiona.

Ipak trener Zagrepčana tvrdi i dalje da je njegov tim kvalitetniji.

Šerif je najprije napravio iznenađenje izbacivši Crvenu zvezdu. Protiv Dinama je napravio možda još i veću senzaciju jer ga je pobijedio 3:0 kod kuće, a u Zagrebu mu je dozvolio tek nekoliko šansi.

– Šerif je zasluženo prošao, ali čestitke mojim igračima. Bili u fantastični i vjerovali su i u 90. minutu da mogu. Bilo je u prvom dijelu prilika da se otvori utakmica golom, ali sreća nas nije pomazila. Šerif je dobar tim. Ne mogu reći da su bolji, ali su zasluženo prošli dalje. Očekivali smo plasman u Ligu šampiona, ali nismo uspjeli u tome. Bolji smo tim od Šerifa, ali igrom nismo zaslužili prolaz. Sada se posvećujemo prvenstvu i Osijeku – rekao je Damir Krznar.

– Tim koji dolazi u plej-of nije slab. Šerif je dobar tim. Ne mogu reći da je bolji od nas, ali može s nama. Dogodilo se da su bili bolji i to ne možemo osporiti. Je li to uspjeh ili neuspjeh? Mi smo cilj ispunili plasmanom u Ligu Evrope, nemam problema reći da smo bolji od njih, ali i da su oni zasluženo slavili. Zadovoljni smo ovime, bićemo ravnopravni svima – dodao je Krznar.

Dinamov trener se zahvalio navijačima koji su kako kaže osjetili kada je podrška potrebna, a takođe je rekao i da je u njegovom timu sve dobro funkcionisalo osim što je falio gol.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button