KOŠARKA

Košarkaši Radnika ciljaju opstanak u eliti

Vladimir Radovanović i naredne sezone treniraće košarkaše Radnike, jer se sa upravom bijeljinskog kluba dogovorio o novoj jednogodišnjoj saradnji.

Radovanović je osvojio titulu šampiona Republike Srpske, čime je stekao pravo nastupa u Ligi BiH, gdje se tim iz Semberije vraća nakon tri sezone. Kao i svakom novajliji, ambicije su vezane za očuvanje statusa, a uvodni trening odrađen je sinoć.

– Krećemo sa pripremama sa momcima iz Bijeljine dok nam ne stignu ostali sa strane, mada su i oni tu za koji dan jer smo se tako ranije dogovorili. Trenutno na raspolaganju imamo devet igrača, kao i trojicu iz juniorskog pogona, dok smo u pregovorima sa tri pojačanja, te vjerujem u pozitivan ishod toga u skorije vrijeme – izjavio je Radovanović za “Glas Srpske”.  

Trenutno može da računa na Jovicu Kecmana, Đorđa Mičića, Dejana Kokoruša, Srđana Jovanovića, Sašu Markeza, Miladina Vlačića, Rajka Spasojevića, Đorđa Čurovića i Sašu Lazića.

– Prvih sedam dana vidjećemo u kakvom su fizičkom stanju igrači, mada po prvim testovima djeluju dosta dobro spremni, tako da im neće biti potrebno mnogo vremena da uhvate ritam. Prve kontrolne mečeve planirali smo za desetak dana, dok se malo “pohvatamo”. Cijenim da će sedam-osam prijateljskih susreta biti dovoljno, a ako se pojavi još neki protivnik, igraćemo i sa njim. Imali smo ponude da nastupimo na dva turnira u Sjevernoj Makedoniji, ali smo ih morali odbiti jer nam dolaze u ranoj fazi priprema – kazao je Radovanović.

Radnik će biti peti klub iz Republike Srpske koji će igrati Ligu BiH, a pred njega tu su još Borac, Mladost, Bratunac i Leotar. Datum početka takmičenja još nije poznat, mada bi to trebalo da bude prvi ili drugi vikend u oktobru.

– Liga BiH drži sličan nivo već nekoliko sezona i on je dosta visok, s obzirom na ulaganja. Nekada je malo niži, nekada malo viši, ali sve u svemu, to je dosta dobro. Mi kao povratnici razmišljamo samo o tome da izborimo opstanak, dok će sve ostalo biti bonus. Nismo prvi put u najvišem rangu, tako da znamo šta nas očekuje, ali nema posebnog pritiska – istakao je Radovanović.

Titula za jubilej

U godini kada proslavlja jubilej, 60 godina od osnivanja, Radnik je peti put postao šampion Republike Srpske. Do titule je stigao u majstorici finala plej-ofa Prve lige. Bijeljinci su u petom meču finalne serije nadigrali Drinu Princip iz Zvornika rezultatom 65:56, na domaćem terenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button